Ми у Facebook
15.07.2021, 14:11

Українцям дозволили самотужки обирати банк для отримання зарплати

Українці зможуть самі обирати банк для отримання зарплати
З 1 січня, українці можуть самостійно обирати банк для отримання зарплати. Про це свідчить постанова Національного банку України.

Також документом внесено інші зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, пов’язані зі змінами в законодавстві України, зокрема Кодексі України з процедур банкрутства, законі України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення”.

“Після запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку роботодавець отримав змогу формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам із зазначенням номера рахунку працівника за стандартом IBAN, зокрема рахунку, який працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором”, – зазначили в НБУ.

Як зазначають у Нацбанку, така новація дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно обирати банк для отримання заробітної плати.





На правах реклами