Ми у Facebook
08.01.2021, 15:05

Різдвяна квітка пуанcетія: догляд у домашніх умовах

Пуансетія - кущик під назвою різдвяна зірка відомий, як символ достатку і затишку в домі, а його традиційні червоні квітки, що прикрашають соковиту зелень, зробили його частим подарунком саме на новорічні свята. Пропонуємо більш детально розібратися як вірно за ним доглядати.
Пуансетія, різдвяна зірка або молочай прекрасний – все це назви однієї рослини, яке приваблює своїм незвичайним і ефектним зовнішнім виглядом. Його особливістю є те, що цвіте він яскравими червоними квітами з початку зими. В цілому рослина не дуже примхлива, тому її не складно утримувати в домашніх умовах. Для даної рослини полив потрібен помірний, здійснюють його при підсиханні грунту. Так, в літню пору процедуру проводять близько 2-3 разів на тиждень, а в зимовий період полив може знадобитися всього 1 раз в тиждень-два. Надмірний полив небезпечний для здоров’я кущика. Якщо в приміщенні сухе повітря, що особливо часто трапляється в опалювальний сезон, рекомендується обприскувати зелену частину рослини водою кімнатної температури – це вбереже його від пересушування і стане профілактикою появи павутинного кліща. Пуантесія любить світло, але не прямий й інтенсивний вплив сонячних променів. Тож, варто її поставити на світле підвіконня, на якому немає протягу.


До речі, під час адаптації рослини до нових умов температуру потрібно підтримувати не менше 16-ти градусів. Квітучий кущ, куплений в грудні місяці, зазвичай цвіте близько двох тижнів, після чого починає обсипатися – це значить, що потрібно забезпечити йому комфортні умови для так званого періоду спокою. "Різдвяна зірка"- звикає до нового дому протягом 3-4 тижнів, після чого її можна буде пересадити в універсальний грунт з додаванням невеликої кількості піску і установкою дренажного шару.


Вважається, що після придбання такої "Різдвяної зірки" в сім’ї обов’язково запанує гармонія, адже Пуансетія наповнює будинок позитивною енергетикою, приймаючи всі негативні заряди на себе.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ