Ми у Facebook
14.01.2021, 17:39

У січні презентуватимуть стрічку про класика літератури, який родом з Рівненщини

За кілька днів, в середині січня, відбудеться прем'єра стрічки про Григорія Чубая.
«Чубай. Говорити знову» – документальна драма про свободу і право вибору, яка розкаже про видатного українського поета Григорія Чубая. Одну з ролей зіграє харківський письменник Сергій Жадан.

Документальний телевізійний фільм «Чубай. Говорити знову» вийде в річницю з дня народження поета Григорія Чубая 23 січня 2021 року на телеканалі “Еспресо”.



“Це буде документальна драма і мета її, – пояснює режисер Михайло Крупієвський, – в тому, щоб розповісти історію драматичного життя Чубая, переосмислити його поезію в контексті його життєвих обставин, нарешті відкрити її для людей не знайомих з його творчістю”. Конфлікт життя Грицька – це конфлікт людини з тоталітарною системою, додає режисер.

Ініціатором створення проєкту стала донька Грицька Чубая – Соломія Чубай. Але історія про те, чому Михайло Крупієвський захопився ідеєю знімати фільм про Грицька Чубая, почалася зі знайомства з Тарасом Чубаєм – композитор, лідер гурту “Плач Єремії”, який своєю творчістю популяризує яскраву поезію батька.

«Це фільм про свободу і несвободу, про право вибору, — каже Тарас Чубай, який писатиме саундтрек і музику до фільму. — Про те, як залишитися собою і мати право вибору під тиском совєцької системи».

Формально ведучим, а по суті провідником по життю Грицька Чубая буде Сергій Жадан (епізодійні ролі в фільмах “Поводир”, “Дике поле”). В межах підвальної майстерні Грицька Чубая, як окремої локації у фільмі, харківський поет Сергій Жадан розказує про життя поета. Але не тільки там. Він ходить місцями Чубаєвого буття, театром Лесі Українки, інститутом ім. Горького, вулицями Львова.

Про це повідомляє Нове українське кіно.

Нагадаємо, Григорій Чубай народився у селі Березини, нині Радивилівського району.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ