Ми у Facebook
20.01.2021, 17:20

Створили робочу групу, яка перевірить ціну на газ на Рівненщині

фото з rv.gov.ua.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА створити робочу групу з метою проведення перевірки діючих тарифів на Рівненщині на опалення із використанням природного газу.
До перевірки залучатимуть контролюючі органи.

Разом з тим, голова Рівненської ОДА наголошує, що у лютому кубометр газу міг би здорожчати до 12 гривень, але цього не відбулося завдяки центральній владі.

«Ринок газу відкрив закон, що був прийнятий у 2015 році. Але сьогодні без втручання в ситуацію вже б у лютому його кубометр міг подорожчати до 12 гривень. Але цього завдяки владі не відбулося. Прийняті рішення і ціна за газ становить 6,99, за транспортування – 1,79», - відзначив Віталій Коваль.

До слова, завдяки встановленій Урядом ціні на газ середня платіжка становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати. Тоді як у зимові місяці минулих років люди віддавали до 75% своїх доходів.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Нагадаємо, в Уряді хочуть ввести правила обрання постачальників газу. Прем'єр пообіцяв українцям низьку ціну на газ. В Україні встановили тимчасову ціну на газ. Як жителям Рівненщини перейти до нового постачальника газу? Покрокова інструкція. В Україні встановили граничний розмір ціни на газ для населення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ