Ми у Facebook
02.02.2021, 12:11

Унікальна дружба: поліцейська впродовж 5 років підтримувала сироту з Рівненщини

Знайомство із дубенськими правоохоронцями для Павла Завалюка відбулось не за найкращих обставин. У 2014 році, коли йому було лише 12 років, він потрапив до відділку за скоєння крадіжки, до якої «спокусили» друзі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Наступні кілька років працівники ювенальної превенції, зокрема й нині начальник Дубенського відділу поліції Юлія Пасічник, працювали із ним як з дитиною, схильною залишати місце проживання.

«Своїми втечами Павло завдавав клопоту не тільки нам, а й колегам і із сусідніх районів, — розповідає Юлія Пасічник, — Однак, підліток був із тих, кому потрібна була всього лиш увага та турбота. Він рано втратив батьків. Його вихованням займався літній дідусь опікун. Але сам хлопець підкупив своєю добротою і щирістю».

З огляду на таку поведінку підлітка, відповідні служби прийняли рішення влаштувати хлопця на навчання до комунального закладу Херсонської облради «Олешківський дитячий будинок-інтернат».

Нині юнак освоює спеціальність автомеханіка в Олешківському професійному ліцеї.

І хоч хлопець давно вийшов з-під опіки дубенських поліцейських, він частенько спілкується зі своєю першою інспекторкою — Юлією Пасічник, радиться, коли потрібна допомога чи порада.

Учора вони знову зустрілись на залізничному вокзалі у Дубно — 17-річний хлопець, провідавши дідуся, повертався на навчання. Керівник ювенальної превенції допомогла хлопцеві із квитками на потяг до Херсона.

Також порадниця у погонах подарувала на знак дружби годинник хлопцю.








На правах реклами