Ми у Facebook
05.02.2021, 11:21

Чому за комунальні послуги краще платити онлайн і як це зробити?

Оплата квитанцій онлайн для мешканців Рівного та області - давно не проблема завдяки сервісам, розроблених спеціально для цього.



Щоб заплатити за комуналку не потрібно йти в банк або на пошту. Просто скористайтеся комп'ютером, або телефоном і дотримуйтеся такої схеми:

● Оберіть сервіс, де вам найзручніше буде зробити оплату (найоптимальніший варіант - банк, карткою якого ви користуєтесь). Найчастіше використовують Приват-24, тому про оплату з цієї картки розповімо детальніше.

● Якщо ви користуєтеся ПК-версією Приват24, то знайдете можливість оплатити комуналку в пункті "Мої платежі". У ньому автоматично аналізується ваша адреса проживання, щоб видати рахунки одразу за всі комунальні послуги. Якщо сервіс помилився, то ви можете вручну ввести реквізити чи адресу, щоб оплатити комуналку.



В оновленій версії мобільного додатка Приват24 оплата комунальних рахунків захована в пункті "Платежі". Там вас перекине в меню вибору адреси проживання, за яким необхідно заплатити. Вибравши правильну, ви зможете відрегулювати суму оплати та перевірити правильність введеного особового рахунку для кожного підприємства. Свій особовий рахунок ви можете дізнатися у своїх комунальних підприємств, також він записаний у комунальній книзі.



● Є ще 3 найвідоміші ресурси, де ви можете оплатити комуналку просто. EasyPay, iPay і Портмоне.

EasyPay

У ньому є зручна система пошуку, яка допоможе відшукати потрібне комунальне підприємство навіть у тому випадку, якщо ви не пам'ятаєте, як воно точно називається. Головне – перевірте правильність своїх особових рахунків для кожної комунальної послуги.

Процес оплати гранично простий. Знаходите потрібну комунальну послугу та підприємство, вводите особовий рахунок та суму, яку потрібно заплатити. Далі просто підтверджуєте грошовий переказ за допомогою смартфона.




iPay

Можливості iPay повністю повторюють попередній сервіс. У ньому точно так само потрібно шукати своє підприємство, вводити особовий рахунок та здійснювати оплату. Якщо пошук не увінчався успіхом, завжди можна ввести реквізити.




Портмоне

У ньому зібрані всі комунальні підприємства зі всіх областей України. Достатньо лише знайти своє, ввести особовий рахунок й здійснити платіж.

Проте кожного разу шукати в величезному списку потрібне підприємство, щоб платити комуналку через інтернет, трохи незручно. Бо на сайті є функція, що дозволяє оплатити комуналку за реквізитами. Просто дізнайтеся їх у свого постачальника послуг, а в коментарях до платежу вкажіть свій особовий рахунок, ПІБ і призначення.



Детальніше читайте на УНІАН.






На правах реклами