Ми у Facebook
19.02.2021, 13:51

"Вибору ми не мали" - у Рівному створили відеокліп пам'яті Героїв Небесної Сотні

Скрін з відео.

Відеотвір опублікували на сторінці Рівненського обласного краєзнавчого музею у мережі Фейсбук.
"Відеокліп «Вибору ми не мали» присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні, серед яких – четверо наших земляків. Це поетично-документальний диптих, у якому документальні кадри Революції Гідності вплетені у канву двох поезій відомого українського письменника, рівнянина Олександра Ірванця – «Вибрані місця із листування з Гаррі Поттером» і «Як і сто років тому». Ці вірші розміщені в одній книзі автора під назвою «Пісні війни».

…Серед відчайдухів, які, не замислюючись про небезпеки, боронили майбутнє своєї країни, було дуже багато молоді. Алегорія, до якої вдався Олександр Ірванець у «Вибраних місцях із листування…» , близька молодим. Друга поезія – своєрідний наратив української історії, який не відпускає націю упродовж століття. Вірш містить роздуми і майже риторичні запитання, змушує замислитись про причини драматичних подій, які переживала Україна сто років тому і які незбагненним чином перегукуються із сучасністю.

Відео містить знакові фрагменти рівненського Майдану, однак у центрі оповіді – столичний Майдан Гідності. Автор ідеї і монтажер – наукова співробітниця Рівненського обласного краєзнавчого музею, журналістка Валентина Романюк – передала у фонди РОКМ документальні відео, відзняті під час Революції Гідності у Рівному у листопаді 2013 – березні 2014 рр", - пояснюється в пості на сторінці музею в мереж Фейсбук - facebook.com/rivnemuseum



Відео зі сторінки Рівненського обласного краєзнавчого музею на Yotube.





На правах реклами