Ми у Facebook
21.02.2021, 13:30

В Україні зменшать розмір субсидій

В Україні скоротять розмір субсидій
Кабінет міністрів планує скоротити виплати субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в лютому на 1,5-2 млрд гривень у зв’язку зі зниженням ціни на газ для побутових споживачів, тоді як раніше повідомлялося, що середній розмір субсидії збільшився до 2 200 гривень в січні. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Фінансування призначених субсидій за січень 2021 року проведено 1 лютого в обсязі 5 млрд гривень. При цьому з урахуванням зниження вартості газу в лютому, в наступному місяці загальна потреба в коштах очікується на 1,5−2 млрд гривень менше, ніж за січень», — зазначив Шмигаль.

Він додав, що зараз в Україні фактично 5 млн домогосподарств отримують допомогу від держави. Прем’єр підкреслив, що уряд вживає всіх необхідних заходів, щоб компенсувати витрати на комунальні платежі за рахунок субсидій. Також він зазначив, що Кабмін значно спростив доступ до субсидій. За його словами, зараз більшість громадян отримують субсидії відразу після подання заявки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ