Ми у Facebook
22.02.2021, 18:04

Доступне житло під 5-7%: хто зможе цим скористатися?

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура» розповів про проєкт «Власне житло» зі зрозумілою іпотекою.
«Декілька тижні тому Кабмін ухвалив деякі рішення щодо запуску іпотеки під 7%. Зараз ми працюємо разом з міністерством фінансів, з Нацбанком, щоб вийти на доступну та зрозумілу кожному громадянину іпотеку. Ми хочемо вийти на фіксовану ставку 7%. Перший внесок – 20%. Термін – від 20 до 30 років. Я думаю, багато хто знає, що 90% кредитів по іпотеці закриваються через 10 років. Люди прагнуть якнайшвидше виплатити іпотеку і жити у своїй оселі», - зазначив Кирило Тимошенко.




Також Кирило Тимошенко розповів про проект фінансового лізингу на житло, який працюватиме паралельно з проектом «Власне житло».

«Фінансовий лізинг – це окрема програма, якою також займається Міністерство фінансів разом з профільними комітетами Верховної Ради. Ми будемо мати іпотеку під 7% і фінансовий лізинг, сподіваємося, під 5%. Для кого саме цей фінансовий лізинг на житло. По-перше, це – медики, військові, педагоги, поліцейські, соціально незахищені верстви населення. І сподіваємось, що ми зможемо це зробити також і для внутрішньо переміщених осіб», - заявив керівник Офісу Президента.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ