Ми у Facebook
10.03.2021, 20:20

Власниця турфірми на Рівненщині продавала фейкові довідки про відсутність COVID-19

На Рівненщині поліцейські викрили власницю турагенції на підробці довідок на COVID.
Нелегальний «медичний» заклад влаштувала 31-річна жителька міста Костопіль. За оперативного супроводу працівників управління міграційної поліції в Рівненській області та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури поліцейські задокументували злочинну діяльність жінки, яка за грошову винагороду підробляла довідки про відсутність захворювання на COVID-19 для виїзду за кордон.


У рамках кримінального провадження, відкритого за попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, слідчі встановили, що свою протиправну діяльність власниця турфірми розгорнула ще у жовтні торік. За допомогою бланків, які знайшла в мережі Інтернет та використовуючи відповідне програмне забезпечення для їх заповнення, зловмисниця за 400-500 гривень продавала фальшиві довідки про відсутність захворювання на COVID-19 особам, які виїжджали за кордон.


Поліцейські провели обшук в офісі турфірми ще у вівторок, 9 березня. За результатами якого виявили та вилучили банківські картки, оргтехніку, засоби зв’язку, блокноти з «чорновими» записами та 30 бланків довідок про відсутність захворювання на коронавірусну інфекцію.


Слідчі дії тривають. За результатами призначених у кримінальному провадженні експертиз вирішуватиметься питання про повідомлення костопільчанці про підозру.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненщини.





На правах реклами