Ми у Facebook
11.03.2021, 10:30

Як у Рівному працює програма соціально-правового захисту дітей?

У Рівненській міській раді пояснили, як працює програма соціально-правового захисту дітей.
Соціальну та правову допомогу дітям, сім‘ям, що перебувають в складних життєвих обставинах у Рівному надають:
◼ Служба у справах дітей;
◼ Рівненський міський центр соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді.

На обліку в Службі у справах дітей впродовж 2020 року перебувало 57 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. З них 21 дитині надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 3 дітей знято з обліку.

На обліку в Центрі перебуває 141 сім‘я, яка опинилася в складних життєвих обставинах, в яких виховуються 239 дітей.

Соціальні працівники:

◼ постійно проводять профілактичні рейди та інші заходи, щоб виявити бездоглядних і безпритульних дітей. Зокрема, за 2020 рік, було здійснено 33 рейди «Дитина в родині» (обстежено матеріально-побутові умови проживання 46 сімей) і 42 профілактичних рейдів «Базар», «Вокзал», «Діти вулиці»;

◼ проводять семінари, тренінги для педагогів щодо соціально-правового захисту дітей та профілактики сирітства;

◼ за ухилення від створення належних умов для навчання та виховання до поліції направили матеріали про притягнення 33 батьків до адмінвідповідальності;

◼ забезпечують доступ жителів міста до інформації щодо питань усиновлення та створення дитячих будинків сімейного типу і прийомних та патронатних дітей. В місті функціонують 2 дитячих будинки сімейного типу і 6 прийомних сімей, в яких виховуються 26-дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Впродовж 2020 року із закладів Рівного усиновлено 7 дітей.

Із міського бюджету в 2020 році батькам-вихователям та прийомним батькам для вирішення питань матеріального та фінансового забезпечення надано одноразову безповоротну матеріальну допомогу у сумі 100 тисяч гривень.

У 2020 році за кошти з міського бюджету (1600 тис. грн.) 3-м особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на квартирному обліку придбано 3 квартири.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ