Ми у Facebook
12.03.2021, 10:10

Що сталося 12 березня: Свята та події

П'ятниця прийшла, і це не може не радувати! В найулюбленіший день тижня сайт "ОГО" забороняє нудьгувати, тому що 12 березня весь світ святкує День заборони на нудьгу. Тож, насоложуйтеся кожною миттю та не витрачайте час на смуток.
Всесвітній день ананаса відзначається 12 березня. Цей тропічний фрукт містить багато ферментів, вітамінів і антиоксидантів. Особливо він цінується за високий вміст вітаміну С, марганцю і бромелайну. За даними досліджень, ананас корисний для організму людини - він здатний зміцнити імунну систему, поліпшити травлення, підвищити щільність кісткової тканини і навіть знизити масу тіла. Побалувати себе і своїх рідних смачним і корисним фруктом варто сьогодні.


П'ятий день масляного тижня прийнято називати «тещині вечірки». У п'ятницю традиційно сім'я збиралася за одним столом. У цей день зятю покладається не тільки закликати тещу до себе в будинок, але і пригостити почесну гостю млинцями, приготованими власноруч.


Сьогодні, 12 березня, у всьому світі відзначається День свободи слова в Інтернеті. Вперше цей день було проведено в 2008 році міжнародною організацією «Репортери без кордонів», що діяла під патронатом ЮНЕСКО, щоб привернути увагу громадськості до проблеми вільного доступу в мережу по всьому світу.


12 березня православні відзначають день Прокопа-Перезимника.
У народі говорили, що саме з 12 березня зима остаточно йде зі своїх володінь, поступаючись місцем весні. Також цей день вважався непередбачуваним. Несподіванки могли статися як хороші, так і погані. Вважалося, що на Перезимника двері будинку повинні бути відкриті для всіх рідних і знайомих. Не можна було відмовляти в проханнях.


У цей день було небажано вирушати в далеку дорогу, оскільки на дорогах танув сніг, було багато води, і пересуватися ставало дуже небезпечно.






На правах реклами