Ми у Facebook
14.03.2021, 15:00

Буковель закрили на карантин: туристів не пускають

На в'їзді до селища Поляниця облаштують блокпости
Гірськолижний курорт «Буковель» на Прикарпатті закривають на карантин з 00:00 13 березня. Таке рішення ухвалили за підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Про це повідомили на пресконференції Івано-Франківської облдержадміністрації.

«Було ухвалене рішення про припинення діяльності курорту "Буковель". Це вимушене рішення і напевно не останнє, яке буде. "Червона" зона, у якій ми перебуваємо, розвивається», ㅡ сказав голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

В ОДА зазначили, що обмежать в’їзд на територію Поляницької територіальної громади, де розташований курорт. Так, безперешкодно там зможуть пересуватися лише місцеві жителі та люди, які там працюють. Водночас не вказано, до коли триватиме карантин.

Яка ситуація з COVID-19 у регіоні?

Вона залишається напруженою. З 22 лютого Івано-Франківська область потрапила до «червоної» зони карантину. За весь час пандемії в області захворіли 71 651 людина, з них 1 343 ㅡ померли. Протягом останніх кілька тижнів на Прикарпатті щоденно фіксують приріст у сотні нових випадків коронавірусної хвороби.

Головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук повідомив, що попередні рішення комісії ТЕБ та НС щодо карантину в області «не дали бажаного ефекту».

Наразі середній рівень завантаженості ліжок для пацієнтів з коронавірусом в області складає майже 82%. Щоденно у 4-10 медичних закладах Прикарпаття завантаженість ліжок коливається у межах 100%. В ОДА зазначили, що не можуть більше просто відкривати додаткові ліжка, адже епідемія розгортається «у геометричній прогресії».





На правах реклами