16.03.2021, 18:00
Як приготувати найсмачнішу каву в турці
Головні правила і секрети приготування ароматного напою
Як приготувати смачну каву за допомогою турки. Головні правила і секрети приготування ароматного напою. Перш за все треба підготувати турку. Вважається, що найкраще для варіння підходить та, що зроблена з міді. Обсяг турки треба підбирати таким чином, щоб при наповненні вода доходила до найвужчого місця, інформує Ukr.Media.
Ось головні правила приготування смачної кави:
Спочатку турку треба обполоснути кип'яченою водою, щоб вона була абсолютно чистою.
Після того як турка просохне, треба добре прогріти її на невеликому вогні.
3асипати мелену каву з розрахунку 2 чайні ложки порошку на 150 мл води.
Якщо передбачені цукор і спеції (кориця, кардамон, перець), то вони засипаються разом з кавою.
Тепер турку треба знову трохи потримати над вогнем — це дозволить максимально витягти з зерен всі ароматичні речовини.
Після чого цівкою влити холодну чисту воду. Смак кави буде безнадійно зіпсований, якщо використовувати кип'ячену або гарячу воду.
Вміст турки треба перемішати спеціальною ложечкою з довгою ручкою і поставити нагріватися на повільний вогонь. Головне правило — кава не повинна закипіти.
Знімати напій слід відразу, як тільки пінка починає підніматися і трохи не доходить до краю турки.
Після чого треба почекати, поки пінка опуститься, і знову поставити на вогонь, довести до кипіння. Повторити цей процес 3 рази. Дати каві відпочити кілька хвилин і розливати по чашках.
Турку слід відразу обполоснути прохолодною водою, щоб попередити утворення накипу, який вплине на смак напою в подальшому.
На думку фахівців загальний час приготування кави не повинний займати більше 4-5 хвилин. Після цього часу напій втрачає свій неповторний аромат.
Для варіння кави можна використовувати зерна одного сорту або змішувати кілька сортів в різних пропорціях і отримувати унікальні смакові якості. Існують способи варіння з додаванням шоколаду, морозива, алкоголю, вершків або меду.
Вважається, що турецьку каву потрібно готувати на піску, постійно переміщаючи, і подавати готовий напій зі склянкою холодної води. Дотримуючись основних рекомендацій того, як правильно варити каву, зробити це зовсім не складно і можна приготувати безліч різних напоїв. B деяких рецептах може відрізнятися і технологія приготування, але описаний спосіб є найпростішим і надійним.
Ось головні правила приготування смачної кави:
Спочатку турку треба обполоснути кип'яченою водою, щоб вона була абсолютно чистою.
Після того як турка просохне, треба добре прогріти її на невеликому вогні.
3асипати мелену каву з розрахунку 2 чайні ложки порошку на 150 мл води.
Якщо передбачені цукор і спеції (кориця, кардамон, перець), то вони засипаються разом з кавою.
Тепер турку треба знову трохи потримати над вогнем — це дозволить максимально витягти з зерен всі ароматичні речовини.
Після чого цівкою влити холодну чисту воду. Смак кави буде безнадійно зіпсований, якщо використовувати кип'ячену або гарячу воду.
Вміст турки треба перемішати спеціальною ложечкою з довгою ручкою і поставити нагріватися на повільний вогонь. Головне правило — кава не повинна закипіти.
Знімати напій слід відразу, як тільки пінка починає підніматися і трохи не доходить до краю турки.
Після чого треба почекати, поки пінка опуститься, і знову поставити на вогонь, довести до кипіння. Повторити цей процес 3 рази. Дати каві відпочити кілька хвилин і розливати по чашках.
Турку слід відразу обполоснути прохолодною водою, щоб попередити утворення накипу, який вплине на смак напою в подальшому.
На думку фахівців загальний час приготування кави не повинний займати більше 4-5 хвилин. Після цього часу напій втрачає свій неповторний аромат.
Для варіння кави можна використовувати зерна одного сорту або змішувати кілька сортів в різних пропорціях і отримувати унікальні смакові якості. Існують способи варіння з додаванням шоколаду, морозива, алкоголю, вершків або меду.
Вважається, що турецьку каву потрібно готувати на піску, постійно переміщаючи, і подавати готовий напій зі склянкою холодної води. Дотримуючись основних рекомендацій того, як правильно варити каву, зробити це зовсім не складно і можна приготувати безліч різних напоїв. B деяких рецептах може відрізнятися і технологія приготування, але описаний спосіб є найпростішим і надійним.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга МАРТИНЮК Переглядів: 1095Інші статті рубрики:
Запіканка з білокачанної капусти з грибами: легка та смачна страва
Соковита запіканка з капусти зі сметанним соусом та смаженими грибами під сирною скоринкою - така страва підійде для вечері. А на її приготування вам не знадобиться багато часу.
переглядів: 10
День ангела Ніни: підбірка листівок, побажань та щирих привітань
14 січня за новоюліанським за православним календарем вшановується рівноапостольна Ніна, яка принесла християнство до Грузії.
переглядів: 196
Свята, іменини 14 січня: день логіки
14 січня 2025 року — вівторок. 1056-й день війни в Україні.
переглядів: 178
У Рівному можна насолодитися вишуканою класикою при свічках
16 січня буде теплий вечір музики Вівальді при сяйві сотень свічок!
переглядів: 298
Засніженими Карпатами 7 діб блукали троє порушників: чоловіки потрапили в лікарню
Заблукалих знайшли прикордонники за допомогою квадрокоптера.
переглядів: 320