Ми у Facebook
20.03.2021, 10:00

За сексуальне насильство над дітьми торік порушили понад 400 справ

Правоохоронці торік порушили 410 кримінальних справ за фактами сексуального насильства над дітьми, а з початку цього року - ще 70.
Про це повідомляє Укрінформ.

«Якщо говорити про світові дослідження, то вони вказують на те, що кожна п’ята дівчинка страждає від сексуального насильства у віці до 18 років. Це жахлива статистика і це не тільки Україна. Але якщо говорити про Україну і про ті кримінальні справи, які були заведені, то це - 410 випадків торік, 70 випадків вже за два місяці цього року», - розповів Кулеба.

При цьому він зауважив, що це не зовсім точні дані, адже здебільшого діти не повідомляють про такі злочини: або соромляться, або не знають що це погано, або ж через те, що їх скоюють родичі.

«Діти часто навіть не знають, що є правоохоронні органи, тут питання до дорослих. Тому зараз так важко виявляти ці злочини», - додав Кулеба.

Нагадємо, що 12 березня Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який посилює покарання за виробництво та поширення дитячої порнографії, а також за сексуальне насилля над неповнолітніми. Закон передбачає введення в українське законодавство положень Лансаротської конвенції. Зокрема, в законі з'являться кілька нових статей про покарання за домагання до дитини, розповсюдження дитячої порнографії та захист дитини, яка постраждала від сексуального насильства.





На правах реклами