Ми у Facebook
31.03.2021, 12:43

«Кадровий фронт»

зображення з facebook.com/pressjfo.news

Нічого в житті не буває випадково, вважає військовослужбовець окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка Михайло.
Свого часу, прийшовши на строкову службу, він і не думав, що залишиться тут надовго, адже просто хотів чесно віддати борг Батьківщині і облаштовуватись у цивільному житті. Але так склалося, що у місті, де дислокується військова частина, він зустрів ту єдину, з якою згодом створив сім'ю, а незабаром підписав контракт, щоб бути поруч із коханою. За три роки служби Михайло був навідником ПК, старшим стрільцем, а після навчального центру отримав звання сержанта і став заступником командира взводу командиром відділення… Потім був 2014-ий рік, Іловайськ.

Про події серпня 2014 Михайло говорить із невимовним болем в очах. Перші загиблі були саме у його взводі. Кожного він і досі пам'ятає та до найменших дрібниць згадує, як побратими ділилися планами на майбутнє і мріяли…
– Те, що ми повернулися – диво. Деякий час я не міг оговтатись від пережитого. Єдине, що допомогло – підтримка дружини, за що я їй безмежно вдячний, та мої діти – сенс життя. На той момент мені запропонували зайнятись новим для війська напрямком роботи – оформленням документів для отримання бійцями статусу учасника бойових дій. Десятки дзвінків за день, сотні копій паспортів від дружин захисників, фото на документи, які хлопці пересилали поштою. Суцільний хаос.

Однак бажання - не підвести побратимів, переважало, оскільки кожен, хто ризикує життям, заслуговує на гарантований державою захист. Вже в липні 2015 року Михайло отримує звання офіцера і стає частиною команди кадровиків бригади.

– У батальйоні я служив 8 років і більше п'яти – у відділенні персоналу. Якщо порівнювати, то можу констатувати, що в обох випадках не можна розслаблятися. Кадровики постійно мають слідкувати за змінами в положеннях, законах, першими повинні дізнаватись про нововведення, адже правильно та вчасно оформлені документи – це певною мірою спокій захисників. Перебуваючи в районі проведення ООС, завжди їжджу по позиціях, спілкуюсь із хлопцями, розповідаю їм про можливості кар'єрного росту, навчання, підписання контракту, гарантії. У побратимів завжди є чимало питань і я намагаюсь надати їм максимум інформації.

– Зараз ми напрацьовуємо електронну базу даних, щоб бути більш ефективними. Без паперу, звісно, нікуди, але потрібно крокувати в ногу із часом. Будь-які справи легше робити у колі однодумців. Наш колектив саме такий. Люди досвідчені і цілеспрямовані, завжди працюють, як бджоли. І хоч про нормований робочий тиждень давно забули, розуміють, що роблять одну важливу справу і викладаються на повну. Адже тих, хто стоїть «на нулі» має прикривати надійний та професійний тил.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Українські військові зняли красиве відео із виконанням Славню України


Поет, який боронить Україну

Захисники України привітали Кобзаря віршем (+ВІДЕО)





На правах реклами