Ми у Facebook
04.04.2021, 15:59

Яким хочуть збудувати автобан, що пролягатиме до Рівного

зображення з .rv.gov.ua.

Україні з’явиться перший автобан за маршрутом Краковець-Броди-Рівне. Укравтодор підписав меморандум про розробку проєкту і вже найближчим часом в рамках програми «Велике будівництво» готується оголосити конкурс на відбір інвестора.
втобан буде дорогою найвищою 1а категорії – з не менш як чотирма смугами руху, без перешкод у вигляді наземних пішохідних переходів, світлофорів, перехресть тощо, повідомляють в Укравтодорі.

За рахунок цього швидкість пересування стане набагато вищою. Дорога стане частиною міжнародного транспортного коридору Берлін-Вроцлав-Львів-Київ.

Близько половини коштів на будівництво автобану планують залучити через концесійні проєкти. Також Укравтодор розвиватиме програму державно-приватного партнерства в інших проєктах. За сприяння Світового банку вже розроблено модель залучення приватних інвестицій для ділянок на маршрутах Харків — Дніпро — Запоріжжя, Бориспіль — Полтава, Херсон — Миколаїв, Київ — Житомир — Рівне, Ягодин — Ковель — Луцьк і Дніпро — Кривий Ріг — Миколаїв.

Згідно з меморандумом, компанія «Автомагістраль-Південь» власним коштом розробить техніко-економічне обґрунтування реалізації проєкту. Після того, за словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, буде оголошений «відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи».

Нагадаємо, в рамках програми «Велике будівництво» до 2023 року буде відновлена вся мережа доріг державного значення (понад 20 тисяч км).

За повідомленням з Рівненської ОДА.

Нагадаємо, на Рівненщині відремонтують дорогу на Біле Озеро.





На правах реклами