Ми у Facebook
07.04.2021, 16:00

Яблучно-маковий пиріг — рецепт ніжної і дуже смачної випічки

Яблучно-маковий пиріг — виходить ніжний з досить цікавим і незвичайним смаком
Яблука краще використовувати більш кислі, тоді пиріг вийде ще цікавіший. Готується десерт дуже просто і з доступних продуктів, інформує Ukr.Media.

Необхідні продукти для тіста:

200 грамів пшеничного борошна
130 грамів сиру
100 грамів вершкового масла
1 чайна ложка розпушувача
50 грамів цукру
щіпка солі

Для начинки:

130 грамів маку
200 мілілітрів молока
150 грамів цукру
2 чайні ложки крохмалю
1 куряче яйце
4 яблука

Починаємо приготування:

У сотейник всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо мак і все перемішуємо.

Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо 5 хвилин.

Готову масу знімаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.

У чашку всипаємо борошно, додаємо розпушувач, сіль і цукор, перемішуємо.

Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Додаємо сир і знову перемішуємо. Збираємо тісто в кулю.

Беремо форму, застилаємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розподіляємо його руками, формуючи боки і дно пирога. Відправляємо заготовку в холодильник.

Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Додаємо їх до маку і перемішуємо. Потім додаємо крохмаль і куряче яйце, знову перемішуємо.

На тісто викладаємо начинку і відправляємо заготовку в духовку.

Випікаємо протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.

Приємного чаювання!





На правах реклами