Ми у Facebook
08.04.2021, 10:00

В Кабміні додали шість нових напрямків державної підтримки сільгоспвиробників

Кабінет Міністрів прийняв рішення «Про внесення змін до пункту 3 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників». Постанова була ухвалена на засіданні 7 квітня.
Про це повідомляє Укрінформ.

Як йдеться у пояснювальній записці до постанови, уряд додав наступні напрями державної фінансової підтримки аграріїв:

•державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції;
•відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;
•державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників, які використовують меліоровані землі;
•державна підтримка виробників органічної сільськогосподарської продукції;
•державна підтримка виробників картоплі;
•державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблювальних угідь.

На вказані напрями планують виділити 500 млн грн. Зокрема, на держпідтримку страхування аграрної продукції – 50 млн грн; на відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру – 240 млн грн; на державну підтримку сільгоспвиробників, які використовують меліоровані землі – 50 млн грн; на державну підтримку виробників органічної сільськогосподарської продукції – 50 млн грн; на фінансову підтримку розвитку галузі картоплярства – 60 млн грн; на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблених угідь – 50 млн грн.

«Якісна і справедлива підтримка аграріїв з боку держави дає можливість цьому сектору розвиватись та конкурувати на світових ринках. Отож, тепер така державна допомога також може йти на відшкодування сільгосппродукції та відшкодування втрат посівів внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру, як наприклад, посухи», - зазначив під час засідання Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Читайте також:



До уваги жителів Рівненщини, які отримують субсидії: що відомо про перерахунок?
До банків Рівного надійшли кошти для виплати соціальних допомог





На правах реклами