Ми у Facebook
08.04.2021, 12:55

Рівненська АЕС вироблятиме медичний кисень для лікарень трьох областей

На азотно-кисневій станції Рівненської АЕС вироблятимуть медичний кисень.
Відповідну ліцензію кампанія отримала від Держлікслужби.
Щодоби станція готова постачати 5 тисяч літрів медичного кисню до лікарень Рівненської, Запорізької та Хмельницької областей.

Важливо, що питання кисневого забезпечення наразі на Рівненщині налагоджено, прокоментував під час онлайн брифінгу перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

«Для нас важливі всі ресурси, які можемо задіяти для поставки кисню у лікувально-профілактичні заклади, - зазначив Сергій Подолін.
– Тяжкохворі на COVID-19 пацієнти цілодобово потребують кисню. Наразі в області діють 2 тисячі кисневих точок, а також є централізоване постачання кисню».

Він додав, що область має в резерві є ще сотні ліжок, які у разі необхідності будуть розгорнуті.

Як повідомляють у пресслужбі РАЕС, ще в березні кампанія отримала ліцензію на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів – медичного газу, згідно з рішенням Держлікслужби.

«Наразі до відправки перших партій медкисню у лікарні Рівненщини залишається один крок – Енергоатом має отримати висновок Державного експертного центру МОЗ та реєстрацію медичного кисню як лікарського засобу. Всі необхідні для цього документи Компанія передала до міністерства», - зазначає заступник головного інженера з загальностанційних об’єктів Рівненської АЕС Федір Кислицин.

Так, отримавши фінальні узгодження, НАЕК щодоби постачатиме близько 120 балонів (5 тисяч літрів) медичного кисню до лікарень трьох областей.





На правах реклами