Ми у Facebook
08.04.2021, 14:35

Карантинний Великдень: як Рівненщина відзначить свято?

Вчора, 7 квітня, відбувся брифінг Рівненської ОДА. На нььому обговорили питання щодо проведення богослужінь у церквах на Великдень.
У Рівненській ОДА повідомляють, що в «помаранчевій» зоні, у якій зараз знаходиться Рівненщина, діють всі обмеження «жовтої» зони, зокрема дозволене проведення масових заходів (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, та інших) за участю щонайбільше 220 осіб за умови, що 1 особа припадає на 10 м² площі будівлі. У храмі відповідальність за дотримання цих вимог несе керівник релігійної організації та кожен прихожанин церкви, який перебуває на богослужінні.

Додатково, 8 квітня в ОДА відбудеться засідання обласної Ради християнських церков за участю керівників найбільших конфесій області. Темою для обговорення буде дотримання карантинних вимог й проведення безпечних богослужінь.

У Рівненській ОДА зазначають, що на сьогодні в Постанові Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 немає окремого пункту щодо заборони святкування Великодня. Все залежатиме від рівня епідемічної небезпеки, який буде встановлено на Рівненщині в період Великодніх свят, та обмежень, що діють у відповідній зоні епіднебезпеки.





На правах реклами