Ми у Facebook
11.04.2021, 08:55

Торт «Наполеон» з кисломолочним сиром та заварним кремом

фото - інтернет

Надзвичайно ніжний торт зі смаком кисломолочного сиру дуже швидко стане одним із ваших улюблених. Випічка виходить чималенька – так що вистачить на усіх. Підходить як для святкового столу, так і на щодень.
Тісто:

- 500 г. - борошно
- 170г. - цукру
- 100 г.- вершкового масла
- 400г. - сир кисломолочний
- 2шт. - яйця
- 8-10г. - ванільний цукор
- 10г. - розпушувач

Крем:

- 1,5 л.- молоко
- 240г. - цукор
- 6шт. - яйце
- 300г. - вершкове масло
- 4,5-5 ст.л. - борошно
- 3 ст.л.- крохмал
- 12 г. - ванільний цукор

Формуємо тісто:

Змішуємо сир кисломолочний, ванільний цукор , цукор, яйця та вершкове масло кімнатної температури. (Кисломолочний сир, якщо потрібно перетираємо через сито). Все ретельно перемішуємо.Добавляємо розпушувач, борошно.
Тісто має вийти еластичним та тугеньким, а також не липнути до рук.

Ділимо тісто на рівні частини та формуємо "кульки". Відправляємо до холодильнику на 30-40хв.

Через 30-40хв. кульки потрібно розкачати на дуже тоненький корж відповідного діаметру, тобто 23 см. (Робимо відповідну форму: для цього можемо використати тарілку).Вирізаємо по формі.

Випікаємо при температурі 180°С. 5-7хвилин до зарум'янення.
Залишки тіста використовуємо на крихту або лишаємо один корж.

Готуємо крем:

1,200 мл. молока ставимо на вогонь й доводимо до кипіння. Окремо змішуємо 300мл.молока, яйця, цукор, ванільний цукор, муку й крохмал. Все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок! Яєчну суміш вводимо у молоко та постійно помішуємо до загустіння. Чекаємо, щоб крем відпочив. Взбиваємо до білої пухкої маси вершкове масло й додаємо до крему. Взбиваємо крем ще раз.
Формуємо: корж-крем-корж...Посипаємо крихтою та ховаємо до холодильнику на 12 годин.





На правах реклами