Ми у Facebook
14.04.2021, 08:40

"Штрафів за порушення обов'язкової самоізоляції більше не буде", - Верховна Рада

На позачерговому засідання Уряд відхилив законопроєкт, що передбачає запровадження штрафів за порушення самоізоляції та обсервації.
Про це інформує Укрінформ.

Документ, зокрема, передбачав доповнити статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення нормою про адміністративну відповідальність за порушення особою порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації, встановлених у рішенні про карантин.

Згідно з ним розмір штрафів за це правопорушення повинен був становити від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 400 до 8 500 грн).

За ухвалення відповідного законопроєкту №4540 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», проголосували 199 народних депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також депутатам забракло голосів для того, щоб відправити законопроєкт на доопрацювання. Таким чином проєкт закону вважається відхиленим.





На правах реклами