14.04.2021, 14:00

60% шкіл Рівненщини перейшли на меню від Євгена Клопотенка

На фото - шкільна столова ліцею №4 м.Вараш

У Рівненській області вдосконалюють систему шкільного харчування у закладах освіти.
Нещодавно на рівні держави прийнято оновлені нормативи шкільного харчування.
Це перший і важливий етап реформування шкільного харчування.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, 60% закладів загальної середньої освіти Рівненської області частково чи у повні мірі перейшли на оновлене меню (за збірником Євгена Клопотенка). При цьому середня вартість одноразового безоплатного гарячого харчування складає 18-20 грн.

Так, у закладах загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади організовано мультипрофільне харчування («шведський стіл»). У Володимирецькому районному колегіумі із 2018-2019 навчального року запроваджено електронну систему «Дабл-меню», за якою учні або батьки із запропонованих варіантів обирають страви. Зразки меню щотижня розміщують на сайті закладу у розділі «Меню», а учасники освітнього процесу обирають бажане.

«Загалом у школах області харчуванням охоплено 80% здобувачів освіти, у тому числі гарячим харчуванням - 60% учнів, з яких 37% - діти пільгових категорій (18 436 дітей, які харчуються за кошти державного бюджету). Тільки торік обладнання харчоблоків оновили в 98 навчальних закладах, на здорове харчування у школах спрямована ініціатива «Чесний продукт», - зазначив Сергій Подолін.

Нагадаємо, що нещодавно Кабмін оновив норми та порядок організації харчування школярів. Тож усі школи Рівненщини зобов’язані з 1 вересня оновити меню для учнів.

Читайте також:


Одинадцятикласників Рівного звільнили від проходження ДПА