Ми у Facebook
15.04.2021, 10:33

Визначили переможця літературної премії Астрід Ліндґрен

зображення з ukrinform.ua.

Премію у 2021 році отримає французький письменник Жан-Клод Мурлева за досягнення у царині літератури для дітей. Нагородження відбудеться в кінці травня. Нагороду отримає і торішня переможниця, південнокорейська письменниця та ілюстраторка Пек Хіні.
Вона не отримала премію у 2020-му році через карантинні обмеження.

Жан-Клод Мурлева народився в багатодітній сім'ї мірошника на Півдні Франції. Дев'ять років викладав німецьку мову, а потім навчився майстерності клоуна. Його пантоміма «Говоріть мені про кохання» була зіграна більше тисячі разів у Франції і за її межами. З 1997 року він пише книги для дітей і підлітків.

Меморіальна премія імені Астрід Ліндґрен заснована урядом Швеції 2002 року з метою посилити інтерес до дитячої літератури у світі та зробити її доступнішою для дітей. Премія вручається щорічно. Лауреатами можуть стати письменники, ілюстратори, диктори чи організації з усього світу. Їхні твори повинні мати високий художній рівень та відповідати гуманістичним ідеалам і цінностям, що їх демонструє творчість Астрід Ліндґрен. На номінування не впливають такі фактори, як обсяг продажів книжок чи попередні нагороди номінанта. Премія не вручається посмертно.

Про це повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, Ліну Костенко хочуть висунути на здобуття Нобелівської премії. Сергій Жадан став лауреатом в двох номінаціях рейтингу "Книга року".





На правах реклами