Ми у Facebook
28.02.2021, 14:05

Сергій Жадан став лауреатом в двох номінаціях рейтингу "Книга року"

Сергій Жадан. Автор фото Сергей Козлов / KHARKIV Today

Загалом до Всеукраїнського рейтингу "Книжка року 2020" увійшли 32 книги, з них дві — відомого письменника Сергія Жадана.
П'єсу "Хлібне перемир'я" і вірші "Список кораблів" Сергія Жадана в рейтингу віднесли до категорії "Красне письменство". П'єса опинилася в номінації "Сучасна українська проза / есеїстика / драматургія", вірші — в "Поезії / афористика".

Всеукраїнський рейтинг "Книжка року" заснований Костянтином Родиком і Галиною Родіною в 1999 році. Це наймасштабніший в Україні рейтинг, він оцінює книги, видані за літературно-книжковий сезон. Від української сучасної літератури, перекладів класики до дитячої літератури і художніх видань.

Про це повідомляє Kharkiv Today.

Нагадаємо, "Інтернат" Сергія Жадана переклали на англійську мову. Поетична збірка Сергія Жадана «Новий правопис» («A New Orthography») увійшла до цьогорічних фіналістів престижної літературної премії PEN America Literary Awards у номінації «Перекладна поезія».

Збірку Жадана Антена переклали польською та німецькою мовою. "Нью-Йорк Таймс" включив американське видання роману "Інтернат" до списку рекомендованих книг на наступний рік. Перед цим збірку віршів Сергія Жадана "Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо" The New York Times Book Review вніс до списку рекомендованих книг 2019 року. Роман Сергія Жадана "Депеш Мод" видали у болгарському видавництві "Парадокс". Книга вийшла у перекладі Райни Камберової з ілюстрацією Інни Павлової.





На правах реклами