Ми у Facebook
16.04.2021, 13:15

ТОП-5 продуктів, які не можна заморожувати в морозильній камері

Замороження – ефективний спосіб збереження багатьох продуктів харчування та напоїв. Заморожені продукти вже давно і міцно увійшли в наше життя. Однак мало хто знає, що не усі продукти підлягають зберіганню у низькій температурі. В наслідок цього, вони втрачають свої корисні властивості, а деякі навіть смак.
Сирі яйця

Із яйцями треба бути дуже обережними, оскільки вони мають здатність швидко псуватися. Саме через це люди вирішили зберігати їх в морозильній камері, чого робити не можна. При заморожуванні рідка суміш у яйці збільшується в об'ємі, тож є вирогідність, що яйця вибухнуть.

Молочні продукти

Заморожувати молоко та інші молочні продукти не можна, якщо плануєте використовувати їх традиційним методом. Тобто, пити таке молоко або готувати на ньому какао не вийде. Заморожене та потім розморожене молоко або вершки також не підходить для приготування кави. Продукт просто починає розшаровуватися.

Сир

При заморожуванні твердий сир повністю втрачає свої товарні та смакові якості. Тверді сорти починають кришитися, середньощільні та м'які – розтікатися по поверхні тарілки.

М'ясо та риба

Заморожувати м'ясо, яке вже було заморожено, а потім разморожено – категорично забороняєтья. Використовуючи такий продукт ви із легкістю можете отруїтися.

Овочі та фрукти

В морозильну камеру не варто поміщати овочі та фрукти з високим відсотковим вмістом води: кабачки, патисони, огірки, картоплю, баклажани, томати, м'які сорти груш та яблук, гарбуз і т.д. Низька температура призводить до кристалізації води. Як результат – розморожені овочі та фрукти стають схожими на кашоподібну масу. Смакові якості також змінені в гіршу сторону.





На правах реклами