Ми у Facebook
17.04.2021, 08:10

Головнокомандувач ЗСУ: про панічні настрої в суспільстві

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак закликав не розбурхувати панічні настрої в суспільстві та запевнив, що Генштаб прогнозує всі можливі варіанти розвитку ситуації й визначає адекватні шляхи реагування.
Про це повідомляють в Укрінформ.

"На цей час Генеральний штаб прогнозує всі можливі варіанти розвитку ситуації та визначає адекватні шляхи реагування. Наші розвідувальні структури пильно стежать за характером дій противника та моделюють подальший розвиток обстановки. У межах зазначеного, в різних областях нашої держави проводяться планові та позапланові збори резервістів та територіальної оборони, а також інші заходи відповідно до виконання завдань з оборони держави на потенційно загрозливих напрямках", - каже головнокомандувач ЗСУ.

Він також закликав представників органів державної влади та місцевого самоврядування не нагнітати ситуацію та не розбурхувати панічні настрої в суспільстві.

"Звертаю увагу, що не варто зміщувати акценти створенням невизначених законом воєнізованих формувань. Адже подібна не скоординована діяльність може бути спекулятивно використана російською пропагандистською машиною для інформаційного підтвердження їхніх маніпулятивних та брехливих тверджень щодо ситуації в Україні", - додав Хомчак.

Він запевнив, що у ЗСУ прийняті всі рішення щодо швидкого розгортання додаткових резервів у разі загострення обстановки довкола нашої держави. Водночас він закликав долучатись до Збройних сил України, поповнювати оперативний резерв і підрозділи територіальної оборони.

Читайте також: Яка зараз ситуація на білоруському кордоні, який неподалік Рівненщини?





На правах реклами