Ми у Facebook
18.04.2021, 12:40

Байден засудив дії російської влади щодо Навального

Президент США Джо Байден на тлі повідомлень про погіршення стану здоров’я Олексія Навального в ув’язненні та можливі критичні наслідки через голодування опозиційного політика засудив російську владу.
Як повідомляє Politico, свою реакцію глава Білого дому висловив журналістам у суботу у Вільмінгтоні (штат Делавер), де він перебуває впродовж вихідних, передає Укрінформ.

«Це абсолютно, абсолютно несправедливо», - зауважує Байден, коментуючи запитання журналістів про погіршення стану здоров’я Навального.

Президент підкреслив, що російська влада поводиться з ув’язненим опозиціонером в абсолютно неприйнятний спосіб.

Нагадаємо, російська влада заарештувала Олексія Навального в січні, одразу після його повернення до Росії з Німеччини, де він проходив тривале лікування від отруєння. Навальний та міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановили виконавців його отруєння бойовою хімічною речовиною на зразок «Новічок», про що було повідомлено в серії відеороликів, оприлюднених в інтернеті. У матеріалах були названі конкретні імена виконавців, які є службовцями ФСБ.

Російська влада негайно після затримання провела судовий процес проти Навального та ув’язнила політика на понад два роки. Упродовж останніх трьох тижнів опозиціонер голодує. Лікар Навального заявив у суботу, що той «може померти будь-якої миті».

Сам опозиціонер скаржиться на біль у спині та оніміння ніг. Дружина політика сказала, що у нього спостерігаються проблеми з вимовою.





На правах реклами