Ми у Facebook
19.04.2021, 18:10

ВООЗ: коли закінчиться пандемія?

Поява вакцини проти коронавірусу поліпшила прогнози розвитку пандемії. ВООЗ очікує стабілізацію у найближчі півтора року.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресконференцію головного спеціаліста МОЗ за спеціальністю «Епідеміологія» Наталії Виноград.

«Прогноз набагато кращий з огляду на те, що з'явилася ціла лінійка дуже різнопланових вакцин. Їх зараз із тих, що офіційно використовують на планеті, є 13. Якщо буде нарощення випуску цих вакцин із більшим охопленням населення планети, то сьогодні складений прогноз, який свідчить, що була найбільша, третя, хвиля», - сказала Наталія Виноград.


За словами інфекціоністки, ВООЗ прогнозує стабілізацію ситуації у найближчі півтора року із виведенням COVID-19 у сезонне захворювання. Водночас вона підкреслила, що прогноз залежить від адекватного використання технологій стримування пандемії різними країнами.

Наталія Виноград також наголосила, що, виходячи з наявних даних, створився прошарок людей, які мають захист за рахунок постінфекційного імунітету. Загалом до кінця цього року 100 країн планують досягнути показника наявності імунітету проти COVID-19 у 60% населення.

Читайте також: За добу на Рівненщині 150 нових хворих з COVID-19





На правах реклами