Ми у Facebook
26.04.2021, 16:37

Що краще для тренувань вдома, велосипед чи велотренажер?

Існує думка, що велотренажер - це чудовий аналог звичайного велосипеду, а прогулянка на велосипеді, в свою чергу, здатна замінити заняття в спортзалі. Розглянемо всі переваги і недоліки спортивних снарядів, вони допоможуть вам зробити правильний вибір.

Переваги велосипеда у порівнянні з велотренажером


Всі знають про користь велопрогулянок. Це не лише чудовий спосіб привести свою фігуру в порядок, але й цікаве проведення часу, оздоровлення організму, тренування м'язів серця. Сучасні велосипеди досить легкі, екологічні, маневрені, швидкі і потужні. Вони цілком задовольняють потреби своїх власників і відкривають нові можливості. У порівнянні з велотренажером велосипед має такі переваги:

• значне фізичне навантаження, що сприяє втраті ваги, результат ви побачити вже після місяця регулярних занять;
• можливість пересування на великі і короткі відстані;
• величезний вибір моделей велосипедів під будь-який стиль катання;
• можливість постійно перебувати на свіжому повітрі;
• доступні ціни на велосипеди.

До мінусів велотранспорту можна віднести відсутність регулювання навантаження, підвищена травмонебезпечність і велика громіздкість. Це особливо важливо для жителів багатоповерхівок, тому що велосипед доведеться піднімати і опускати самостійно. Зараз виробники пропонують полегшені моделі з карбону в різній комплектації, а також компактні складні моделі, що підходять для міста. Також не варто забувати, що велопоїздка буде залежати від погодних умов. Рекомендується придбати захист, велофонар, щитки та інші велоаксесуари, які допоможуть зробити вашу прогулянку більш комфортною.


Плюси і мінуси велотренажера


Велотренажер чудово підійде для тренувань в домашніх умовах. У порівнянні з велосипедом його не потрібно кожен раз транспортувати. До інших переваг велотренажерів відносяться:

• він підходить не залежно від категорій ваги;
• завдяки мультифункціональним дисплеям можна аналізувати час, швидкість, кількість калорій, пройдений кілометраж та інші показники;
• відсутність шуму;
• можливість регулювати навантаження поступово;
• багато моделей компактні і без проблем розміщуються в кімнаті;
• час занять не буде залежати від часу доби, сезонності або погодних умов.

Але є і кілька мінусів, які роблять такі заняття недоступними. В першу чергу це ціна на тренажери. Найвигідніше купити велотренажер в інтернет-магазині. Ще один мінус-монотонність тренувань. Безумовно можна включити телевізор або послухати музику, але це не можна порівняти з реальними пригодами на свіжому повітрі, які чекають на власників велосипеда. Також в приміщенні для занять потрібно забезпечити свіжість і чистоту повітря.

Тренажери впливають на судини, серце, дають навантаження на м`язи сідниць, преса і ноги. Можна вибрати магнітні, електромагнітні або механічні снаряди з вертикальним або горизонтальним положенням. При виборі важливо враховувати мету покупки, це може бути просто схуднення, тренування або систематичні заняття.


Що вибрати, велосипед чи велотренажер?


Перед тим, як зробити вибір на користь спортивного снаряда, рекомендуємо визначитися з такими важливими критеріями:

Бюджет, на який ви розраховуєте. Велотренажер дорожче велосипеда, але багато що залежить від моделі і виробника.
Для чого потрібен спортивний інвентар. Якщо це виключно тренування з метою підтримки тонусу м'язів, їх зміцнення, тоді це велотренажер. Якщо ви плануєте поєднувати заняття з дозвіллям, то велосипед буде кращим варіантом.
Скільки часу ви готові витрачати на заняття. Велопрогулянки можуть зайняти більше часу, проте це відмінний спосіб відпочинку з друзями або родиною. Якщо у вас обмежена кількість часу, тоді варто зупинитися на виборі велотренажера.

Для тих, хто хоче поєднати перегляд улюблених телепрограм з «крутінням» педалей і плавно переміститися на тренажер прямо з дивана, підійде найпростіший велотренажер. Для любителів гострих відчуттів і сімейних прогулянок на свіжому повітрі велосипед просто незамінний. Можна взагалі купити і велосипед, і велотренажер, якщо звісно є така можливість. Це дозволить комплексно тренуватись і досягнути максимального результату.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ