Шоколадно-кавовий торт - дивовижний рецепт домашньої випічки
Яйця С0 4 шт
Кефір 1% 180 гр
Борошно рисове ц / з 100 гр
Борошно мигдальна 50 гр
Какао 20 гр
Сода 5 гр
Кава 1ч.л.
Підсолоджувач за смаком
Просочення:
Молоко 1,5% 40 гр
Подслатітель 1-2 гр
Какао 1 ч.л
Шоколадний мус 14 см (на 1 начинку нам потрібно 2):
Молочний шоколад б / с 75 гр
Молоко 40 гр
Вершки 33% 80 гр
Желатин 3 гр + вода 15 гр
Крем:
Сир кисломолочний 320 гр
М'який сир 0-5% 90 гр
Підсолоджувач за смаком
Приготування:
1. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити з дрібкою солі до міцних піків. Жовтки збити з кефіром, какао, кавою, борошном, содою і підсолоджувачем до однорідності. Акуратно ввести збиті білки.
2. Випікаємо бісквіт при 170-180 градусах близько 50-60 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою. Остудити і прибрати в холодильник на кілька годин.
3. Мус: Желатин замочити у воді. Молоко і шоколад підігріти в мікрохвильовці, НЕ кип'ятити. Додати желатин.Остудити до 40-45 градусів. Окремо збити холодні вершки до м'яких піків і акуратно частинами додати в вершки, перемішуючи лопаткою. Прибрати в морозилку до застигання. Робимо 2 такі однакові начинки!
4. Для просочення нагріти всі інгредієнти, остудити.
5. Для крему все збити до однорідності.
6. Бісквіт ділимо на 3 коржі, просочуємо. Збираємо в послідовності: бісквіт - крем - мус - бісквіт - крем - мус - прибираємо в холодильник. Робимо фінальне покриття якщо необхідно.
7. Насолоджуємося!

У "Дії" знову доступна для зміни та зняття реєстрації місця проживання

Українці знову можуть змінювати місце проживання та зніматися з реєстрації онлайн, без необхідності відвідувати Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) або інші установи.
переглядів: 23
Куди піти на вихідні у Рівному: програма заходів на Оствиці 10-11 травня

Рівнян та гостей міста запрошують провести незабутні вихідні, 10 та 11 травня, на території історико-культурного комплексу "Оствиця". На вас чекає насичена програма з мандрівок, майстер-класів, розваг та смачної кухні на природі.
переглядів: 41
Корисний сніданок може бути смачним: шпинатні панкейки з лососем та авокадо

Рум'яні панкейки вийдуть яскравими завдяки шпинату. Вони добре поєднуються зі слабосолоною рибою та авокадо.
переглядів: 88
Бал за хімію і фізику стане вагомішим - нові правила НМТ 2025

Абітурієнти, які складатимуть НМТ з фізики або хімії у 2025 році, матимуть переваги при вступі до профільних вишів.
переглядів: 304
Чи справді сіль пришвидшує кипіння води

Серед кулінарів досі побутує думка, що додавання солі у воду пришвидшує її закипання. Здавалося б, твердження логічне: мовляв, сіль нібито запускає певні хімічні процеси, які зменшують час доведення води до кипіння.
переглядів: 304