07.05.2021, 11:27

Шоколадно-кавовий торт - дивовижний рецепт домашньої випічки

Найсмачніший шоколадний тортик для справжніх господинь.
Інгредієнти для бісквітних коржів:

Яйця С0 4 шт
Кефір 1% 180 гр
Борошно рисове ц / з 100 гр
Борошно мигдальна 50 гр
Какао 20 гр
Сода 5 гр
Кава 1ч.л.
Підсолоджувач за смаком

Просочення:

Молоко 1,5% 40 гр
Подслатітель 1-2 гр
Какао 1 ч.л

Шоколадний мус 14 см (на 1 начинку нам потрібно 2):

Молочний шоколад б / с 75 гр
Молоко 40 гр
Вершки 33% 80 гр
Желатин 3 гр + вода 15 гр

Крем:

Сир кисломолочний 320 гр
М'який сир 0-5% 90 гр
Підсолоджувач за смаком

Приготування:

1. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити з дрібкою солі до міцних піків. Жовтки збити з кефіром, какао, кавою, борошном, содою і підсолоджувачем до однорідності. Акуратно ввести збиті білки.
2. Випікаємо бісквіт при 170-180 градусах близько 50-60 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою. Остудити і прибрати в холодильник на кілька годин.
3. Мус: Желатин замочити у воді. Молоко і шоколад підігріти в мікрохвильовці, НЕ кип'ятити. Додати желатин.Остудити до 40-45 градусів. Окремо збити холодні вершки до м'яких піків і акуратно частинами додати в вершки, перемішуючи лопаткою. Прибрати в морозилку до застигання. Робимо 2 такі однакові начинки!
4. Для просочення нагріти всі інгредієнти, остудити.
5. Для крему все збити до однорідності.
6. Бісквіт ділимо на 3 коржі, просочуємо. Збираємо в послідовності: бісквіт - крем - мус - бісквіт - крем - мус - прибираємо в холодильник. Робимо фінальне покриття якщо необхідно.
7. Насолоджуємося!
Щасливе Рівне