Ми у Facebook
16.05.2021, 17:17

Чехія, Польща, Німеччина: де найбільше чекають українських заробітчан

Українських заробітчан чекають на роботу у європейських країнах
Європейський союз нарощує кількість вакансій для іноземних громадян, в тому числі і для трудових мігрантів з України. Так, у зв’язку з послабленням карантину, кількість роботи для заробітчан збільшилася на 7-27%. Відомо, що найбільше українських заробітчан чекають в Польщі, Чехії, Німеччині, Литві та Латвії.

Так, найбільш часто в Польщі зустрічаються вакансії різноробочого, пакувальника, збирача ягід. Кількість вакансій при цьому збільшилася на 27%. Чехія збільшила кількість вакансій для трудових мігрантів на 18%. Найпопулярніші з них – водій-далекобійник, зварювальник, різноробочий. На 13% більше вакансій налічується в Німеччині. Там чекають пакувальників, різноробочих на виробництво, опікунів для людей старшого віку.

Литва пропонує на 7% більше вакансій. Українцям пропонують найчастіше попрацювати різноробочими, пакувальниками, операторами верстата. У Латвії стало на 13% більше пропозицій від роботодавців, найпопулярніші – арматурник, токар, різноробочий.

“Ринки багатьох країн вже пристосувалися до нової ковідної реальності і готові відновлюватися, тому відчувають потребу в працівниках, яких наймати з України їм вигідно і недорого”, – відзначає експерт.





На правах реклами