Ми у Facebook
21.05.2021, 20:09

Сьогодні православна церква вшановує апостола любові

«Діти, любіть одне одного», – святий апостол і євангелист Іоан Богослов постійно повторював ці слова. Сьогодні вшановують цю непересічну особистість в історії християнства
Любов Іоанн Богослов він вважав цю чесноту найважливішою заповіддю: «Бо це слово Господнє, і якщо ви виконаєте його, то цього буде досить».

Його разом з братом покликав Спаситель на Генісаретському озері, і відтоді апостол невідступно слідував за Ним. Господь нарік його «сином громовим», бо його богослів’я, ніби грім, мало розкотитися усім світом. Разом із Петром і братом Яковом святий Іоан Богослов увійшов до найближчого кола Христових учнів, які свідчили про миті Його земного життя: воскресіння дочки Іаїра, Преображення Господнє, бесіду про знамення Його другого Пришестя, молитву в Гефсиманському саду. Разом із Божою Матір’ю він був під хрестом, і за заповіддю Спасителя піклувався про Неї як вірний син до самого Її Успіння.




Несучи Боже слово серед язичників, святий апостол Іоан Богослов звершував чудеса. Господь зберіг Свого учня під час важких випробувань. Дорогою до Ефесу, куди він плив проповідувати, сталася кораблетроща. Апостол Іоан чотирнадцять днів пробув у морі й залишився живим. Так само безсилими перед Божим заступництвом виявилися смертельна отрута та інші загрози.
Святий апостол Іоан Богослов прожив більше ста років, залишившись на той час єдиним очевидцем чудес, звершених Господом нашим Ісусом Христом. За життя він написав одне з чотирьох Євангелій, три соборні послання і новозавітну пророчу книгу – Апокаліпсис, в якій розкрив майбутнє Церкви та всього світу.
І творіння його, і діяння, і саме життя святого Іоана Богослова були сповнені любові, і любов він заповідав нам. Нехай слово його звучить довіку в наших серцях: «Будемо любити один одного, бо любов вiд Бога, i кожен, хто любить, народжений вiд Бога i знає Бога. Хто не любить, той не пiзнав Бога, тому що Бог є любов» (1 Ін. 4: 7-8).

Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ в мережі Фейсбук.





На правах реклами