Ми у Facebook
06.06.2021, 18:40

Чому корисно їсти яблука?

Ні для кого не секрет, що в яблуці міститься залізо, не дарма ж воно темніє після розрізання. Але на цьому його корисні властивості не закінчуються. Ви навіть не здогадуєтесь, на що насправді здатен цей фрукт.
- Сприяє зниженню ризику розвитку ракових захворювань. Вченими було доведено, що фрукт зменшує ймовірність виникнення раку грудей. Інші вчені говорять про те, що цей препарат зменшує відсоток ймовірності захворювання на рак інших органів. Йдеться саме про яблуко, а не яблучні фреші чи інші напої.

- Вчені стверджують, що з'їдене за півгодини до їжі яблуко, допомагаєскинути зайві кілограми набагато швидше, ніж звичайне зменшення калорій.

- Здатність знижувати показник холестерину. У цьому продукті є пектин, завдяки якому знижується показник поганого холестерину. Так само високий рівень холестерину призводить до утворення каменів у жовчному. А з'їдаючи кілька яблук в день можна вберегтися від закупорки судин і хвороб жовчного.

- Корисні при захворюваннях органів дихання. Вченими було виявлено, що кілька з'їдених яблук протягом тижня знижують ризик простудних захворювань, і навіть астми. Їх радять вживати людям-астматикам, для полегшення симптоматики.

- Сприяє зміцненню серця. Для людей, що мають проблеми з серцем. Яблука є хорошим доповненням до щоденного раціону. Як вже було сказано, цей продукт знижує рівень холестерину, а отже очищає судини. Так само він містить багато калію, який здатний зміцнити серце.

- Сприяє зміцненню кісток. У цьому фрукті містяться такі речовини, як флавоноїди. Вони здатні збільшувати показник щільності кісткової тканини, тому корисні при захворюванні під назвою остеопороз. Крім цього, фрукт містить бор, який має властивість зміцнювати кістки.

- Сприяє підвищенню імунітету. У шкірці фрукта знаходиться найсильніший антиоксидант - кверцетин. У недавніх дослідженнях було виявлено, що він сприяє зміцненню імунної системи, особливо в стресовому стані.





На правах реклами