26.06.2021, 18:50
Як виростити щедрий врожай кабачків у відкритому ґрунті
Якість і кількість врожаю цієї рослини порадує, якщо застосувати маленькі хитрощі
Як виростити багато кабачків у відкритому ґрунті: чим підживлювати рослини. Якість і кількість врожаю цієї рослини порадує, якщо застосувати маленькі хитрощі.
Однією з популярних в нашій країні культур є кабачок. Його використовують і у свіжому вигляді, і в консерваціях. І кожен городник мріє виростити багатий урожай такого овочу, інформує Ukr.Media.
Якість і кількість плодів цієї рослини порадує, якщо застосувати маленькі хитрощі. Перша з них — місце, куди слід її посадити.
Як виростити багатий урожай смачних кабачків
Овоч любить тепло, тому йому потрібно виділити місце на півдні або південному заході городу. Чим сильніше прогріються кущі, тим більше плодів вдасться з них зібрати. Далеко не останню роль відіграє також ґрунт. Він повинен бути м'яким, щоб крізь нього добре надходило свіже повітря.
Більш ранній урожай вдасться зібрати, якщо попередньо посіяти кабачки на розсаду. Для цієї культури підійдуть звичайні розсадні осередки і кокосовий ґрунт. До того, як покласти в них насіння, ґрунт треба полити гарячою водою і залишити до його набухання. Потім ним наполовину заповнюємо підготовлені ємності.
Насіння замочити в перекису на 10 хвилин, потім слід укласти його в осередки і зверху присипати тим же ґрунтом. Після цього накрити плівкою і поставити в тепле місце. Розсада буде готова до відправки на город через 25 днів.
Перш ніж висаджувати зеленці в землю, грядку треба скопати і полити місце посадки кущів гарячою водою, після чого трохи розгребти ґрунт сантиметрів на п'ять. Висаджувати сіянці слід на поверхні землі, з усіх боків до сім'ядольного листя присипавши родючим шаром, після чого полити кожен.
Коли вода вбереться, варто присипати злегка перегноєм або землею, щоб не утворилася ґрунтова кірка. Кожен кущик обкласти соломою або сухою травою — ця мульча буде корисна для нього.
Три-п'ять перших зав'язей треба видалити. Це допоможе рослині сформувати міцне коріння, що посприяє великій врожайності. І, рясно поливши кожен кущик, слід внести перше добриво. Воно готується так. В 1 л гарячої води розчинити 1 склянку золи. Цей розчин залити в лійку і додати води до країв. Під один кущ потрібно 1 така підгодівля, після чого потрібно знову полити кабачки чистою водою.
Друге добриво можна зробити з 2 л настою зеленої збродженої трави, її важливо внести через сім днів. Під кущ теж буде потрібно не більше літра. І знову полити кабачки простою водою. Далі підгодовувати треба кожні десять днів.
Плоди потрібно збирати недостиглі, інакше їх якість і кількість знизяться. Якщо дотримуватися всіх цих правил, цей овоч порадує вас відмінним урожаєм і приємним смаком.
Однією з популярних в нашій країні культур є кабачок. Його використовують і у свіжому вигляді, і в консерваціях. І кожен городник мріє виростити багатий урожай такого овочу, інформує Ukr.Media.
Якість і кількість плодів цієї рослини порадує, якщо застосувати маленькі хитрощі. Перша з них — місце, куди слід її посадити.
Як виростити багатий урожай смачних кабачків
Овоч любить тепло, тому йому потрібно виділити місце на півдні або південному заході городу. Чим сильніше прогріються кущі, тим більше плодів вдасться з них зібрати. Далеко не останню роль відіграє також ґрунт. Він повинен бути м'яким, щоб крізь нього добре надходило свіже повітря.
Більш ранній урожай вдасться зібрати, якщо попередньо посіяти кабачки на розсаду. Для цієї культури підійдуть звичайні розсадні осередки і кокосовий ґрунт. До того, як покласти в них насіння, ґрунт треба полити гарячою водою і залишити до його набухання. Потім ним наполовину заповнюємо підготовлені ємності.
Насіння замочити в перекису на 10 хвилин, потім слід укласти його в осередки і зверху присипати тим же ґрунтом. Після цього накрити плівкою і поставити в тепле місце. Розсада буде готова до відправки на город через 25 днів.
Перш ніж висаджувати зеленці в землю, грядку треба скопати і полити місце посадки кущів гарячою водою, після чого трохи розгребти ґрунт сантиметрів на п'ять. Висаджувати сіянці слід на поверхні землі, з усіх боків до сім'ядольного листя присипавши родючим шаром, після чого полити кожен.
Коли вода вбереться, варто присипати злегка перегноєм або землею, щоб не утворилася ґрунтова кірка. Кожен кущик обкласти соломою або сухою травою — ця мульча буде корисна для нього.
Три-п'ять перших зав'язей треба видалити. Це допоможе рослині сформувати міцне коріння, що посприяє великій врожайності. І, рясно поливши кожен кущик, слід внести перше добриво. Воно готується так. В 1 л гарячої води розчинити 1 склянку золи. Цей розчин залити в лійку і додати води до країв. Під один кущ потрібно 1 така підгодівля, після чого потрібно знову полити кабачки чистою водою.
Друге добриво можна зробити з 2 л настою зеленої збродженої трави, її важливо внести через сім днів. Під кущ теж буде потрібно не більше літра. І знову полити кабачки простою водою. Далі підгодовувати треба кожні десять днів.
Плоди потрібно збирати недостиглі, інакше їх якість і кількість знизяться. Якщо дотримуватися всіх цих правил, цей овоч порадує вас відмінним урожаєм і приємним смаком.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга МАРТИНЮК Переглядів: 9538Інші статті рубрики:
Мешканцям Рівненщини доведеться брати направлення: безкоштовних медичних послуг стане менше
З початку нового року в Україні відбудуться зміни у наданні медичних послуг. Аби уникнути непорозумінь, мешканцям Рівненщини варто ознайомитися з нововведеннями.
переглядів: 98
Вступ до магістратури 2025: яких змін чекати абітурієнтам?
Міністерство освіти і науки України презентувало проект порядку прийому до закладів вищої освіти на 2025 рік. Нововведення торкнуться багатьох аспектів вступної кампанії.
переглядів: 525
Експерти попереджають про різке подорожчання кави
Любителям кави варто готуватися до неприємних новин: вартість улюбленого напою може значно зрости.
переглядів: 131
Овнам краще не сперечатися: астропрогноз на завтра
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 22 грудня.
переглядів: 326
Панська кутя: неймовірно смачний рецепт різдвяної страви
Пропонуємо вам рецепт смачної куті.
переглядів: 1477