Ми у Facebook
28.06.2021, 15:05

Почався Петрівський піст. Що слід знати?

фото з pomisna.info

Сьогодні, 28 червня, почався Апостольський піст, якого називають Петрівкою, або Петрів піст. У цьому році він триватиме 14 днів, до 12 липня, Дня вшанування пам’яті святих першоверховних апостолів Петра і Павла.
Він з'явився ще з апостольських часів і встановлений на згадку про те, як учні Христові, прийнявши дари Святого Духа в день П'ятидесятниці, в пості та молитві готувалися до всесвітньої проповіді Євангелія.



Подвиг Петрового посту менш суворий, аніж Чотиридесятниця. Щодо їжі, то, як і в будь-який піст, не вживають м’ясних і молочних страв. По вівторках, четвергах, суботах і неділях, а також у святкові дні дозволяється споживати рибу.

Про це повідомляє Православна Церква України у мережі Фейсбук.

"Проте не забуваймо, що головне у постуванні – не дієта, а духовне очищення, боротьба з власними гріхами, пристрастями і шкідливими звичками. Тож наша мета – позбутись зайвого, отримати корисну для душі й тіла поживу, перемінитися, зібрати добрі плоди стриманості, втихомирити своє серце і в такому духовному піднесенні наблизитися до Бога", - наголошується у пості ПЦУ.

Нагадаємо, по суботах записку в церкву можна подати онлайн.





На правах реклами