14.07.2021, 13:45

Сезон вишні: як приготувати смачні налисники

Налисники з вишнею це ще одна страва, яка вразить своїм досконалим смаком.
Існує безліч рецептів з відмінностями у приготуванні самих млинців і вишневої начинки. Пропонуємо приготувати один із варіантів цього корисного та смачного десерту.
Для налисників нам потрібно:

- 500 мл. коров'ячого молока
- 2 яйця
- 2 ст.л. без гірки цукру
- 200 гр. борошна пшеничного просіяного через сито для насичення киснем
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 0,5 ч.л. ванільного цукру та щіпка солі.

для начинки:

- 450 гр. вишні без кісточок (свіжа, морожена вишня, також можна використовувати вишні консервовані у власному соку)
- 4 ст.л. цукру
- 1 столова ложка крохмалю.


На першому етапі нам потрібно замісити тісто. Для цього беремо глибоку миску, вбиваємо в ємність яйця і додаємо до них цукор за смаком та збиваємо. Далі додаємо молоко, ванілін, сіль і гарненько перемішуємо міксером. Поступово додаємо борошно. Потім вливаємо в тісто дві ложки рослинної олії і знову все перемішуємо. Смажимо налисники.

Готуємо вишню для начинки:

Відправляємо вишню без кісточок у каструлю. Змішуємо цукор і крохмаль, всипаємо суміш до вишні, перемішуючи. Варимо в такий спосіб ще три хвилини. Загортаємо акуратні рулетики.

Прикрашаємо ягодами, морозивом або цукровою пудрою. Смачного !!!