Ми у Facebook
05.08.2021, 21:40

Рівнян запрошують на презентацію нового сорту ірисів, що присвячений пам‘яті українського режисера

У Києві в рамках Спеціалізованої виставки “Гладіолус-2021”, що триватиме на території Національного ботанічного саду ім. Н.Н. Гришка, відбудеться презентація нового сорту ірисів, що був присвячений пам‘яті українського режисера та драматурга Сергія Проскурні.
Саме квіти були постійним супутником життя та творчорсті Сергія, а у своїх інтерв‘ю він неодноразово казав:

«Я часто приношу додому квіти. Але якщо я з’являюсь з маленьким букетиком, дружина знає, що гроші закінчились і ці квіти я купив за останні копійки. У нас навіть з часом склалась така гра. Але ми завжди знали, що фінансова стабільність - величина непостійна, натомість емоції від споглядання краси квітів безцінні».


Презентація нового сорту ірисів не випадкова, адже саме ці квіти були одними його з найулюбленіших, а багато друзів режисера навіть отримували в подарунок від нього унікальні подарунки - картини власноруч намальовані ним цими квітами.

Відкриття виставки відбудеться завтра 6 серпня (п‘ятниця) о 14:00 за адресою м. Київ, вул. Тимирязевська, 1 Національний ботанічний сад, корпус № 6.

В програмі виставки також презентація
українських та зарубежних сортів квітів, а також показ новітніх досягнень селекціонерів.

Часи роботи виставки:
7.08-14.00-19.00
8.08-10.00-19.00
9.08-10.00-18.00

Контактна особа для довідок:
Еліна Виноградська
+38 067 765 83 04

Довідково:

Сергій Владиславович Проскурня - український театральний режисер, продюсер, лауреат премій Національної спілки театральних діячів України «Експеримент» (2001) та імені Сергія Данченка (2017). Проскурня організовував театральні фестивалі, радіовистави, театральні обміни з кращими театрами Західної Європи, працював з відомими театральними фестивалями по всьому світу. Ставив вистави у театрах Львова, Києва, Одеси та Черкас. Зокрема, У 90-ті роки Сергій був співорганізатором численних мистецьких фестивалів та культурних заходів в Україні, в тому числі міжнародних, зокрема стояв біля витоків легендарного фестивалю «Червона Рута».

У 2013–2014 роках Сергій Проскурня працював над кінопроектом «Наш Шевченко», частину сюжетів для якого знімав на Євромайдані. Так, наприклад, під час революційних подій саме Проскурня зафільмував як у майбутньому Герой Небесної Сотні Сергій Нігоян зачитав знамениті рядки з поеми Тараса Шевченка «Кавказ», що вже стали частиною історії України та боротьби за свободу.
Сергій Проскурня раптово пішов з життя 1 лютого 2021 року на 63 році життя. Похований у Києві на Байковому Цвинтарі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ