Ми у Facebook
08.09.2021, 16:43

Які обмеження чекають мешканців Рівненщини у жовтій карантинній зоні?

Існує ймовірність, що нашу область можуть перевести до жовтої карантинної зони уже завтра, 9 вересня. Оскільки епідеміологічна ситуація доволі тривожна. І завтра ж засідатимуть комісії, які мають це вирішити.
Якщо це станеться і Рівненщина потрапить із зеленої в жовту карантинну зону, то на мешканців області очікують деякі обмеження:


Ігор Тимошенко,  скрін з відео РОДА.
Ігор Тимошенко, скрін з відео РОДА.


«Жовта зона передбачає цілу низку обмежень. З них ключові такі: заборона на проведення масових: культурні, спортивні, розважальні, будь-які заходи за участі однієї особи на чотири квадратні метри площі будівлі або території. Приймання відвідувачів у кінотеатрах, закладах культури з наповненістю кінозалів або залів з наповненістю понад дві третини місць, або понад 50 відсотків у кожному кінозалі або залі, розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані менше 1,5 метри за сусідніми столиками, більше 4 особи за одним столом, відвідування закладів освіти здобувачами, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID 19, перебуває більше 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. Обмеження стосуватиметься діяльності спортивних закладів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів загальної площі приміщення. Ті самі обмеження, що стосувалися відвідувань закладів соціального захисту, розповсюджується на територію, де є жовта зона карантинної небезпеки», - розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час онлайн-брифінгу.





На правах реклами