Ми у Facebook
19.09.2021, 12:46

Помер перший міський голова Рівного Іван Федів

Сьогодні, 19 вересня пішов з життя перший міський голова Рівного в Незалежній Україні - Іван Федів. Йому було 71 рік.
Сумну новину повідомила Світлана Шкуратюк:

"Сьогодні пішов з життя справжній патріот, людина з полум'яним серцем, перший мер Рівного в незалежній Україні, вірний друг- Іван Федів. Іван Осипович був дуже світлою людиною. Навіть його останній пост був пронизаний вдячністю до людей. Кращі люди йдуть з нашого життя, але навіки залишаться в нашій пам'яті.Ми будемо завжди вдячні йому за синьо-жовтий прапор над міськрадою, за українські школи в Рівному, за те, що відкривав нам світ; за дружбу та підтримку. Вічна пам'ять", - йдеться у дописі.


"До останньої хвилини життя горіти бажанням творити добро, тримати міцно в кулаці силу волі і духу, незважаючи на усвідомлення невідворотнього, здатні лише мужні люди. Іван Осипович Федів Іван Федів , зі своєю особливою животворчою енергією та життєвою філософією залишиться для багатьох поколінь зразком життєвої позиції та істинного патріотизму! Його щирість і справедливість, спонукання до дії, віра в успіх повинні окрилювати всі наші починання! Як шкода, що поруч вже не буде надійного друга...
Вічна пам'ять!..." - написав у ФБ Олекса Тренич (Олексій Тренич).


Іван Федів керував Рівним у 1990-1993 роках. Був головою тодішнього виконкому. І ввійшов в історію міста, як голова, який добровільно залишив посаду. Потім Іван Федів ще повертався у владу, але не в Рівному: був заступником міського голови Львова.

У 2020 році міська рада Рівного присвоїла Івану Федіву відзнаку “За заслуги перед містом” І ступеня.

Відомо, що останні роки колишній мер міста хворів онкозахворюванням.

Редакція сайту ОГО висловлює щире співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять!








На правах реклами