27.09.2021, 19:00

Сливовий пиріг до чаю - діти будуть в захваті

Він настільки смачний і соковитий, що ви готуватимете його 2 рази за тиждень, а то і 3.
- 100г м'якого вершкового масла
- 100г цукру
- 2 яйця
- 190г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 30г не холодного молока
- 300-500г слив (за бажанням)
- 1-2 столові ложки цукру
- 0,5 чайної ложки кориці
- 1 чайна ложка крохмалю (у мене кукурудзяний)

Приготування:

1. Духовку розігріти до 180 ° С
2. Підготувати сливи: вимити, дрібні розрізати навпіл, великі - на 4 частини, прибрати кісточки.
3. Вершкове масло і цукор збити до побіління віночком або міксером. Ввести по одному яйця, розмішуючи до однорідності кожен раз. У 3 етапи додати борошно, змішане з розпушувачем, тобто додали третю частину борошна - размешали, додали ще частина - размешали і т.д. В кінці додати молоко, розмішати.
4. Форму 20-23см в діаметрі вистелити пергаментом або змастити маслом і присипати борошном. Чим більше форма, тим тонше вийде пиріг і менше часу піде на випічку.
5. Викласти тісто, розподілити рівномірно. Зверху укласти боком сливи, трохи занурюючи їх в тісто. Зверху посипати цукром з корицею. І через сито - крохмалем, намагаючись добре захопити краї - там буде збиратися сік.
6. Випікати при 180 ° С режим "верх-низ" 40-50 хвилин до сухої палички.
7. Сильно не пересушуйте, якщо у вас велика форма.
8. Остудити, вийняти з форми і насолоджуватися.
Щасливе Рівне