Ми у Facebook
29.09.2021, 10:51

Чому не можна заряджати смартфон до 100%

Як правильно заряджати смартфон
Експерти пояснили, чи дійсно користувачам краще відмовитися від звички заряджати свій смартфон до 100%. Існує думка, що підтримувати рівень заряду оптимально в межах 20-80%. Постійною необхідністю заряджати смартфон людина витрачає ресурс акумулятора, розрахованого на певну кількість циклів. В результаті батарея втрачає свій ресурс і починає працювати менш ефективно.

Насправді, якщо не дозволяти акумулятора розряджатися нижче 20% і заряджатися вище 80%, він витратить не весь цикл, а якусь його частину. Водночас деякі експерти не бачать сенсу в такій практиці з сучасними пристроями.

Навіть якщо заряджати смартфон повністю кожен день, ресурсу батареї вистачить на 1,5 року. Якщо ж робити це через день, то мова може йти взагалі від трьох років. Нерідко через цей час людина і зовсім змінює свій девайс на новий. Крім того, при зарядці не до кінця користувач хоч і скорочує знос, але в підсумку просто змушений заряджати смартфон частіше. Спростовують фахівці і думка, що можна “перезарядити” девайс, оскільки за один раз він не втратить більше ніж одного циклу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ