14.10.2021, 12:20

Медовик із заварним кремом: унікальний рецепт

Чудове доповнення до теплої розмови.
Для тіста:

● 2 яйця
● 1 скл. цукру
● 50 м масла вершкового
● 2 ст.л. меду
● 2 ч.л. соди
● 3 скл. борошна

Для крему:

● 2 яйця
● 2 скл. цукру
● 3 ст.л. борошна
● 350 м масла вершкового
● 0,5 л. молока

Приготування:

1. Тісто: У емальованій мисці розтираємо яйця з цукром і медом. Додаємо масло і ставимо миску на водяну баню, поки масло не розтане. Далі додаємо соду і чекаємо, коли вона почне пінитися. У піноподібну масу додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти пластичним, злегка липнути до рук.
2. Ділимо тісто на 8 рівних частин і розгортаємо коржі приблизно однакового діаметра. Кожен корж кладемо на деко і обрізаємо по формі кола. Для цього добре підходить кришка з-під каструлі. Обрізки випікаємо разом з коржами. Кожен корж випікаємо до коричневого кольору.
3. Отримуємо 8 однакових коржів і трохи обрізків, які далі послужать для присипки торта.
4. Крем: У мисці, де було тісто, розтираємо яйця з цукром і борошном. Додаємо молоко і масло, і ставимо на водяну баню.
5. Заварюємо крем до густої консистенції, щоб він «тримався» на коржах. Даємо охолонути до кімнатної температури. Можна поставити в миску з холодною водою - так швидше.
6. Збиваємо охолоджений крем міксером до утворення однорідної, злегка білої маси.
7. Змащуємо остиглі коржі.
8. Подрібнюємо випечені раніше обрізки в крихту і посипаємо ними з усіх боків торт. Можна так само прикрасити шоколадом або горішками.
Щасливе Рівне