16.10.2021, 15:36

Яблучний тортик на пісочних коржах - рецепт

Осінь - це час для випічки з яблуками. І якщо яблука на дачі вдалися на славу, то чому б не спекти яблучний торт? Коржі з ніжного пісочного тіста тануть у роті, а ніжна яблучно-масляна начинка надає торту особливу кислинку. І так, це правда, його дійсно можна їсти одними губами.
Інгредієнти для коржів:

250 г вершкового масла
550 г борошна
18 г розпушувача
2 яйця
250 г цукру
3 ст. л. сметани
цукрова пудра для прикраси

Інгредієнти для крему:

1 кг яблук
250 г цукру
250 г вершкового масла
ванільний цукор за смаком

У просіяне борошно додай вершкове масло і розпушувач.
Перетри борошно з маслом.
Змішай в мисці яйця і цукор.

1. Додай сметану і збий міксером.
Змішай яєчну суміш з борошном.
2. Замісити м'яке тісто.
Накрий харчовою плівкою і відправ на 1 годину в холодильник.
3. Після цього сформуй з тіста ковбаску і розріж її на 5-6 рівних частин.
4. Розкачай кожну в прямокутний лист за формою дека.
Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, до золотистого кольору.
5. Натри на крупній тертці очищені яблука без кісточок.
6. Переклади їх в каструлю. Додай цукор і масло.
7. Туши на невеликому вогні 20-30 хвилин.
Рівномірно розподіли теплий крем по поверхні всіх коржів.
8. Склади коржі один на одного. Самий верхній посип поверх яблук крихтою з тіста і цукровою пудрою.
9.Залиш торт на 12 годин просочитися в холодильнику.
Щасливе Рівне