Ми у Facebook
27.10.2021, 11:40

Оливкова олія для краси волосся та шкіри: корисні рецепти

Як застосовувати оливкову олію для краси волосся та шкіри
Оливкова олія містить антиоксиданти, сквален і олеїнову кислоту, які потрібні нашій шкірі для зволоження і захисту від шкідливого впливу навколишнього середовища. Оливкова олія багата на жирні кислоти і вітаміни A, D, E, K, які живлять і покращують колір обличчя, зберігаючи тургор шкіри і рельєф овалу. Нарешті, оливкова олія має протизапальні властивості і заспокоює подразнену шкіру (і чутливу також), інформує Ukr.Media.

Фахівці розповідають, як використовувати її корисні властивості з косметичною метою. Приготуйте маску власноруч — це легко, лише оберіть потрібний рецепт.

Зволожуюча маска для обличчя

Інгредієнти

2 ст. л. пюре зі свіжого авокадо;
1 ст. л. оливкової олії.
Змішайте пюре з авокадо з оливковою олією, нанесіть суміш на очищену шкіру, розподіливши рівним шаром (замість авокадо можна використати пюре з банана). Залиште маску на 15 хвилин, після чого змийте водою. Маска підходить для сухої і чутливої шкіри, актуальна у осінньо-зимовий період: добре зволожує і відновлює шкіру. Оптимально повторювати два рази на тиждень протягом місяця.

Маска для густих вій і брів

Інгредієнти

зелень петрушки;
1 ст. л. оливкової олії.
Подрібніть у блендері невеликий пучок петрушки, додайте оливкову олію і перемішайте. Маску нанесіть на повіки і вії (для нанесення найкраще використовувати спеціальну щіточку для вій, зверху можна притиснути масу марлевою серветкою, щоб вона не розтікалася по обличчю). Через 5-10 хвилин змийте водою. Оливкова олія сприяє зростанню вій за рахунок глибокого живлення волосяних фолікул: вії стають більш пружними і блискучими. Використовуйте маску один раз протягом тижня.

Маска для блискучого волосся

Інгредієнти

3 ст. л. оливкової олії;
1 ст. л. меду;
1 жовток.
Змішайте усі інгредієнти, нанесіть маску на корені сухого волосся і розподіліть по пасмах. Накрийте волосся плівкою або укутайте рушником. Тримайте маску на волоссі протягом години, після чого змийте шампунем. Проводьте процедуру раз на тиждень протягом двох місяців.

Скраб для шкіри на основі оливкової олії

Інгредієнти

2 ст. л. оливкової олії;
4 ст. л. тростинного цукру;
2 краплі улюбленої ефірної олії;
2 ст. л. натуральної меленої кави.
Змішайте потрібну кількість тростинного цукру з оливковою олією, додайте кілька крапель ефірної олії і мелену каву. Використовуйте скраб під час прийняття душу: нанесіть суміш на вологе чисте тіло і втирайте його близько 10 хвилин круговими масажними рухами, промийте шкіру теплою водою.

Маска-олія для ніг

М'яко змащуйте огрубілу шкіру стоп перед сном оливковою олією (можна використати ватяний диск або серветку) і надягайте бавовняні шкарпетки: за ніч стопи не лише відпочинуть, але й отримають необхідне живлення.





На правах реклами