Ми у Facebook
29.10.2021, 19:00

Як позбутися метеозалежності: корисні поради

Біль в суглобах чи спині, втома, головний біль та підвищений тиск — приблизно такі симптоми відчувають люди, які залежать від погоди або ж відчувають метеозалежність.
Найсильніше погодні зміни діють на людей з хронічними захворюваннями: хворобами серця, бронхіальною астмою, артритами, а також на тих, хто переніс черепно-мозкову травму, страждає порушеннями вегетативної нервової системи.

Погане самопочуття при змінах погоди найчастіше проявляється головними болями, які не тільки доставляють масу дискомфорту, але і значно знижують якість життя, погіршують настрій і працездатність людини. Ще один важливий факт: не можна терпіти головний біль, це може привести до крововиливу.


Як позбутися головного болю:

1. Втома або перевтома – це одна з головних причин, яка погіршує стан самопочуття. Тому дуже важливо стежити за своїм розпорядком дня і правильно поєднувати відпочинок з активністю (як фізичною, так і розумовою).
2. Фізичні навантаження обов’язково повинні бути присутніми щодня в нашому житті, але в помірній кількості.
3. Регулярно після важких днів повинен наступати релакс. Це може бути гаряча ванна після робочого дня або масаж на вихідних.
4. Наше харчування має можливість впливати і на самопочуття, тому якщо ви стали стикатися з частими головними болями, перегляньте своє раціон харчування. В першу чергу добре б відмовитися від алкоголю, чаю, кави, шоколаду, жирних страв, гострої їжі і солодких виробів. А от фрукти, ягоди та овочі – саме те.
5. Для того, щоб в несприятливі дні не почувати себе погано, не пропускайте прийом тих ліків, які ви приймаєте регулярно. Виключіть великі фізичні навантаження. Менше нервуйте, більше перебувайте на свіжому повітрі.
6. Добре знімає головний біль масаж коміркової зони і волосистої частини голови, його можна робити самостійно густою щіткою для волосся.
7. Пацієнтам зі зніженим артеріальним тиском показані регулярні помірні фізичні навантаження (плавання, ігрові види спорту, біг). Тим, хто багато хвилюється, корисні заспокійливі чаї з валеріаною, мелісою.






На правах реклами