Ми у Facebook
07.11.2021, 11:59

В армії України може з’явитися нове військове звання

Про це повідомляє пресслужба Міноборони
Уряд підтримав внесення змін до Положення про проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства, що введене в дію відповідним Указом Президента України.

Документом передбачена можливість зазначеним особам під час особливого періоду продовжувати контракт від 1 до 10 років. Іноземцям та особам без громадянства, що вступили на військову службу, не маючи при цьому військових звань присвоюється первинне військове звання «рекрут». Усі подальші військові звання таким військовослужбовцям зможуть присвоювати до «майстер-сержанта» та «головного майстер-сержанта».

Окрім цього, чергове військове звання може бути присвоєно достроково в порядку заохочення, проте один раз на весь строк військової служби не раніше закінчення половини встановленого строку вислуги в попередньому військовому званні та за умови проходження військової служби на посаді, за якою військове звання відповідає черговому військовому званню або є вищим.

Змінами також передбачено присвоєння військового звання посмертно військовослужбовцям, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, незалежно від займаних посад та строку вислуги у військовому званні.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини