01.12.2021, 09:30

Готуємо бісквітний рулет "Снікерс" в домашніх умовах

Повітряний шоколадний бісквіт... Карамель з арахісом... Вершковий крем... Шоколадна глазур зі шматочками арахісу... Ну просто ідеальний десерт!
ІНГРЕДІЄНТИ:

Для бісквіту:

- 6 яєць
- 125 г цукру
- щіпка солі
- 110 г борошна
- 25 г какао
- 1 ч.л. розпушувача
- 50 мл росл. олії ⠀

Для крему:

- 300 г кисломолочного сиру
- 30 г цукрової пудри
- 150 мл вершків 33%⠀Для карамелі (можна замінити на варене згущене молоко):
- 230 г цукру
- 100 г вершкове масло
- 1 ч.л. солі
- 160 мл вершків 33%
- 125 г арахісу⠀

Для глазурі:


- 200 г шоколаду
- 40 мл росл. олії
- 100 г арахісу

ГОТУЄМО:

Бісквіт:

Яйця з цукром та сіллю збиваємо міксером до пишної світлої піни (7-8 хв). Просіюємо борошно з какао, додаємо розпушувач, росл. олію і збиваємо на низьких оборотах міксера пару хв.
Виливаємо тісто на лист з пергаментом і рівномірно розподіляємо. Випікаємо при 180 гр ~ 10 хв. Знімаємо пергамент, зверху кладемо рушник і згортаємо в рулет. Даємо охолонути.

Карамель:

На середньому вогні розтоплюємо цукор (чекаємо, поки він почне плавитися і починаємо перемішувати лопаткою). Додаємо м'яке вершкове масло, сіль і швидко перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, перемішуємо та тримаємо на вогні 4-5 хв. Знімаємо з вогню і даємо охолонути (карамель загусне). Додаємо арахіс та перемішуємо.

Крем:

Сир, вершки і цукрову пудру збиваємо до загусання.

Глазур:

Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі (кожні 30 сек дістаємо і перемішуємо). Додаємо росл. олію, перемішуємо, додаємо подрібнений арахіс і перемішуємо.⠀

Збираємо:

Розгортаємо рулет, змащуємо карамеллю з арахісом, потім кремом і щільно згортаємо в рулет.
Повертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на пару годин. Потім поливаємо глазур'ю і прибираємо в холодильник на 15-20 хв.
Щасливе Рівне