Готуємо бісквітний рулет "Снікерс" в домашніх умовах
Для бісквіту:
- 6 яєць
- 125 г цукру
- щіпка солі
- 110 г борошна
- 25 г какао
- 1 ч.л. розпушувача
- 50 мл росл. олії ⠀
Для крему:
- 300 г кисломолочного сиру
- 30 г цукрової пудри
- 150 мл вершків 33%⠀Для карамелі (можна замінити на варене згущене молоко):
- 230 г цукру
- 100 г вершкове масло
- 1 ч.л. солі
- 160 мл вершків 33%
- 125 г арахісу⠀
Для глазурі:
- 200 г шоколаду
- 40 мл росл. олії
- 100 г арахісу
ГОТУЄМО:
Бісквіт:
Яйця з цукром та сіллю збиваємо міксером до пишної світлої піни (7-8 хв). Просіюємо борошно з какао, додаємо розпушувач, росл. олію і збиваємо на низьких оборотах міксера пару хв.
Виливаємо тісто на лист з пергаментом і рівномірно розподіляємо. Випікаємо при 180 гр ~ 10 хв. Знімаємо пергамент, зверху кладемо рушник і згортаємо в рулет. Даємо охолонути.
Карамель:
На середньому вогні розтоплюємо цукор (чекаємо, поки він почне плавитися і починаємо перемішувати лопаткою). Додаємо м'яке вершкове масло, сіль і швидко перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, перемішуємо та тримаємо на вогні 4-5 хв. Знімаємо з вогню і даємо охолонути (карамель загусне). Додаємо арахіс та перемішуємо.
⠀
Крем:
Сир, вершки і цукрову пудру збиваємо до загусання.
Глазур:
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі (кожні 30 сек дістаємо і перемішуємо). Додаємо росл. олію, перемішуємо, додаємо подрібнений арахіс і перемішуємо.⠀
Збираємо:
Розгортаємо рулет, змащуємо карамеллю з арахісом, потім кремом і щільно згортаємо в рулет.
Повертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на пару годин. Потім поливаємо глазур'ю і прибираємо в холодильник на 15-20 хв.

готуємо, домашні рецепти, корисні поради господиням, готуємо вдома, рулет
Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 427
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 424
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 414
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 455
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 335