Ми у Facebook
10.12.2021, 15:02

Торт "Пташине молоко" - готуємо спогад з дитинства

У кожного є приємний спогад з дитинства. Часто він пов'язаний з їжею. Цей десерт точно поверне вас у дитячі роки хоча б на кілька хвилин. А приготування принесе лише задоволення!
Інгредієнти:

Корж:
Борошно 200 гр
Жовтки яєчні 7 шт
Цукор 100 гр
Масло вершкове 100 гр
Ванільний цукор 1/2 ч.л
Розпушувач чи сода гашена 1 ч.л.

Суфле:

Масло вершкове 170 гр
Згущене молоко 250 гр
Білки яєчні 7 шт
Лимонна кислота 1/4 год.
Цукор 100 гр
Желатин 20 гр
Вода 100-150 гр
Цукор 50 гр

Глазур:

Шоколад 150 гр
Вершки 180 гр

Приготування:

1. Жовтки відокремлюємо від білків, білки прибираємо в холодильник.
2. Готуємо основу: У жовтки додаємо цукор, вершкове масло та перемішуємо. Потім додаємо борошно, розпушувач, перемішуємо до м'якого тіста. Після чого розподіляємо тісто формою і ставимо в розігріту духовку на 15-20 хвилин, на 200 градусів.
3. Поки корж випікається, робимо начинку: - масло збиваємо зі згущеним молоком, окремо збиваємо холодні білки з лимонкою і цукром до пишної піни.
4. Окремо розводимо желатин і залишаємо до набухання, потім нагріємо його і додамо цукор, швидко перемішуємо і знімаємо з плити і тонким струмком вливаємо в білкову суміш.
5. Вливаємо в білковий крем олійний крем, суфле готове.
6. Виливаємо суфле на основу (форму беріть вище), прибираємо торт в холодильник на пару годин і прикрашаємо розтопленим шоколадом зверху.





На правах реклами